BIZIT plus

Apple – kontroler prstima za Vision Pro

Apple-ove nove Vision Pro, koje dolaze kasnije ove godine, koristiće praćenje ruku i očiju za kontrolu, ali je Apple u jednom trenutku smatrao da je uređaj za unos koji se nosi prstima, navodi Bloombergov Mark Gurman u Power On biltenu.

PCPress.rs Image

Gurman je rekao da je na početku razvojnog ciklusa Vision Pro-a Apple testirao kontrolere virtuelne stvarnosti trećih strana kompanija kao što je HTC. Kasnije je pogledao uređaj koji se nosi na prstima – zaista, 2015. godine pojavio se patent kompanije za pametni prsten, iako se u to vreme činilo više namenjen kao opšti uređaj za nošenje, a ne nešto specifično za slušalice mešovite stvarnosti.

Na kraju, kaže Gurman, kompanija je odlučila da je korišćenje praćenja očiju i pokreta ruku za kontrolu Vision Pro-a „elegantnije rešenje“. Kada je naš sopstveni Nilay Patel testirao slušalice, nazivajući ih „najboljim demo slušalicama ikada“, mislio je da je praćenje oka solidno i potvrdio da možete držati ruke dole sa strane ili u krilu, dodirujući palac i kažiprst zajedno da birate – bez mahanja rukama u vazduhu ili pokazivanja na stvari ovde.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro ublažava anksioznost

Naravno, Apple je na WWDC 2023 rekao da će Vision Pro i dalje imati podršku za spoljne ulazne uređaje, uključujući kontrolere za igre i tastature nezavisnih proizvođača, tako da ćete i dalje imati opciju da preskočite ručne kontrole za određene vrste unosa.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: