BIZIT plus

Niantic razvija akcioni RPG sa proširenom realnošću (AR) – Monster Hunter

Niantic, koji je možda najpoznatiji po razvoju Pokemon Go-a, radi na AR verziji Monster Huntera za Android i iOS uređaje.

PCPress.rs Image

Njegove bitke će trajati najviše 75 sekundi i uključivaće borbe slične Pokemon Go-u

Kompanija se udružila sa Capcom-om kako bi kreirala ono što naziva „RPG za lov u stvarnom svetu“ pod nazivom Monster Hunter Now. Slično Pokemon Go-u i drugim Niantic-ovim naslovima, uključujući sada nepostojeću Harry Potter: Wizards Unite, igrači će morati da šetaju sa svojim telefonima kako bi pronašli čudovišta za borbu. Takođe se mogu udružiti sa prijateljima i strancima i koristiti materijale koje prikupe za izradu oružja i oklopa.

Niantic i Capcom su na brifingu za štampu otkrili da će igra biti besplatna za igranje, uz kupovinu u aplikaciji. Imaće pojednostavljenu borbu uporedivu sa Pokemon Go-om i imaće igrače koji prevlače i dodiruju ekrane svojih telefona. Igrači se mogu boriti jednom rukom u portretnom režimu, ali takođe mogu da se bore sa čudovištima u pejzažnom režimu ako žele da ponove iskustvo Monster Hunter-a na koje su navikli na računarima i konzolama.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

Iako je franšiza poznata po izazovima za igrače, sa bitkama koje mogu trajati duže od pet minuta, maksimalno vreme borbe za mobilnu igru biće samo 75 sekundi. Sakae Osumi, Niantic producent, rekao je da kompanija želi da obuhvati zabavne bitke Monster Huntera u kraćem vremenskom periodu. Duge, otegnute bitke nisu idealne za mobilne igre u kojima bi ionako trebalo da šetate. Uz to, Monster Hunter Now će doći sa funkcijom koja će omogućiti igračima da označe čudovišta na koja naiđu pomoću paintball-a kako bi se sa njima mogli boriti kod kuće, bilo sami ili sa prijateljima. Njihovi Palico saputnici mogu automatski označiti i čudovišta, čak i ako aplikacija nije otvorena.

Niantic sada prihvata prijave za zatvoreno beta testiranje igre, koje će početi 25. aprila. Ako sve prođe kako treba i testiranje bude uspešno, Monster Hunter Now će zvanično biti lansiran negde u septembru ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: