Niantic gasi Pokemon Go u Rusiji i Belorusiji

Nakon molbe ukrajinskog potpredsednika vlade Mykhailo Fedorov-a, da kompanije za igre na sreću prestanu sa radom u Rusiji i Belorusiji prošle nedelje, Niantic je najavio da će ukinuti podršku za Pokemon Go u tim zemljama.

PCPress.rs Image

Niantic postupa slično drugim kompanijama

Niantic kaže da su preuzimanja Pokemon Go-a već onemogućena u tim regionima, a igranje igre će biti suspendovano „uskoro“. Ovaj potez kompanije Niantic dolazi usred talasa sličnih odluka kompanija koje se bave igara na sreću koje su odlučile da obustave poslovanje ili usluge u tim zemljama nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Sony je već obustavio prodaju igara i konzola u Rusiji, a Microsoft je obustavio svu prodaju u zemlji. Prošlog vikenda, Nintendo je isključio prodaju digitalnih igara na svom eShop-u nakon što je onemogućio transakcije u rubljama, a nedavno je najavio da će prestati da isporučuje proizvode uključujući Switch u zemlju.

Dok neki izdavači igara kao što je Bungie nastavljaju da pružaju ograničenu uslugu  nastavljajući da podržavaju besplatnu osnovnu verziju Destiny 2, igrači u Rusiji više nemaju mogućnost kupovine DLC sadržaja u Destiny 2 igrici valuta.

Pročitajte i:  Pokémon Go je zdrav i raste dok se približava svom sledećem desetogodišnjem jubileju

U međuvremenu, druge kompanije za igre, uključujući Epic, Ubisoft, CD Projekt Red, Take-Two, EA i druge, u potpunosti su prestale da prodaju svoje igre u Rusiji.

Trenutno je nejasno koliko će trajati Niantic-ova suspenzija usluge u Rusiji. Ali s obzirom da kompanija donosi ovu odluku da bi podstakla „brzo rešavanje nasilja i patnje u Ukrajini“, neće biti hvatanja Pokemon Go-a u Rusiji ili Belorusiji dok se ne postigne neka vrsta mirovnog sporazuma.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,