Top50 2023

Nick D’Aloisio -Tinejdžer koji stoji iza milionske aplikacije

Jedan od najmlađih zaposlenih u kompaniji Yahoo je 17-godišnji britanski učenik. Od ponedeljka, on je i jedan od najbogatijih, piše NY Times.

Photo: LeWEB12
Photo: LeWEB12

Nick D’Aloisio prodao je Yahoou svoju aplikaciju za čitanje vesti, Summly, čiji algoritam će biti inkorporian u Yahoo aplikaciju.

Suma koju je D’Aloisio dobio meri se u desetinama miliona dolara (finansijski detalji nisu objavljeni, ali pojedini mediji pišu da se radi o 30 miliona dolara).

Summly će nastaviti da postoji nezavisno, a tehnologija koja stoji iza aplikacije biće ugrađena u Yahooovo mobilno iskustvo uz pomoć autora.

Kako je dospeo u centar medijske pažnje, D’Aloisio je dao izjave za brojne medije, a u onoj datoj agenciji Rojters, poručio je svima koji imaju dobru ideju ili misle da postoji ništa na tržištu, da preuzmu nešto tim povodom.

“Postoje investitori širom sveta koji u ovom trenutku traže kompaniju u koju će investirati”, rekao je on.

D’Aloisio, koji je bio većinski vlasnik Summly aplikacije, rekao je da će investirati u nešto novac koji je dobio prodajom.

Prva verzija njegove aplikacije zvala se Trimit i posedovala je algoritam koji je automatski smanjivao članke na dužinu od 400 karaktera, dabi zatim zapao za oko investitorima iz Horizons Venturesa, a kasnije je privukao i neka poznata imena, kao što je Joko Ono, Rupert Merdok i Ešton Kučer.

D’Aloisio je sam naučio da programira, kada je imao svega 12 godina, a za sebe kaže da nije klasičan kompjuterski geek, da voli sport, interesuje ga dizajn i voli da provodi vreme sa svojim društvom i devojkom, piše Rojters.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,