BIZIT plus

Ninja je otišao sa Twitch-a jer je njegov brend prerastao kompaniju

Tajler “Nindža” Blevins je otišao sa Twitcha zato što je kompanija, po njegovim rečima prestala da uvažava njegove želje i potkopavala njegov rast van gejming scene. Njegova žena, koja je i njegov menadžer, Džesika Blevins, rekla je za Biznis Insajder da Tajlerova želja da ode sa Twitch-a i pređe u servis Mixer kompanije Microsoft u Avgustu nije bila samo finansijska.

ninja twitch streamer

Twitch-ov ugovor sa Tajlerom koji se odnosi na dogovore van kompanije ga previše ograničava, rekla je Blevinsova. Twitch je sa namerom ograničavao Tajlera da raste i postane više od gejming ličnosti na platformi, dodala je ona.

Od kako je otišao sa ove platforme, Tajler je napravio odlične ugovore sa velikim kompanijama poput Adidasa i imao je manju ulogu u novom filmu Rajana Rejnoldsa, Free Guy.

ninja twitch streamer

“Već je počelo da bude problema sa njegovim trenutnim sponzorima i ponovnim potpisivanjem ugovora na platformi. Toliko smo toga uložili u pravljenje njegovog brenda van igre i eksponiranja njegovog imena. Znali smo da ne možemo da idemo nazad.”

I Džesika i Tajler su svoje sumnje u vezi sa načinom na koji se kompanija ophodi prema Nindži izneli u mesecima unazad, međutim niko im nije izašao u susret. Sve se svodilo na to da postoje ograničenja. Prema onome kako su ljudi spekulisali online, Tajler prelaskom nije dobio veliko povećanje plate. “Novac je bio poslednja stvar u našim glavama”, rekla je njegova žena.

Ona navodi da su se iz poznatog streaming servisa i dalje ponašali kao da ne znaju šta se dešavalo u pozadini i koliko su se trudili da sve to uspe, a kasnije koliko je u stvari Microsoft bio fenomenalan prema njima.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija