Hongkong: Protesti i kriptovalute

Stanovnici Hongkonga prijavljuju da sve više bankomata ostaje bez novca, a zbog toga što učesnici protesta u ovom gradu podižu veće sume iz straha da bi kineska vlada mogla da prati uplate i isplate, te da počne sa zamrzavanjem računa.

PCPress.rs Image

Pre samo četiri dana zabeležen je porast u trgovini Bitkoinom za oblast Hongkonga, a skok je došao iznenada, kako se pretpostavlja upravo zbog nestašice novca. Korisnici već nekoliko dana javljaju da su HSBC bankomati potpuno prazni, te da se stvaraju redovi onih koji pokušavaju da podignu novac. Ovakva situacija je nastala nakon što se saznalo da kineska vlada prati učesnike protesta, a preko digitalnih novčanih transakcija, pa se mnogi okreću fizičkom novcu, ali i kriptovalutama. Naime, samo prošle nedelje je 12 miliona hongkonških dolara pretvoreno u kriptovalute, što je više od suma koje su konvertovane tokom kripto-groznice iz 2017. godine.

https://twitter.com/HKWORLDCITY/status/1180363518924615680?s=20

Eksperti ističu da će biti potrebno neko vreme da se utvrdi da li se radi o trendu, ili pak samo o trenutnoj potrebi, a nedostatak fizičkog novca bi svakako mogao da utiče na brže usvajanje digitalnih valuta.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

Izvor: Bein Crypto

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,