BIZIT plus

Nintendo emulatori ipak ne stižu za Steam

Dolphin Emulator, softver koji vam omogućava da igrate stare Wii i GameCube igre, ipak neće doći u Steam. Programeri su objavili post na blogu u kojem objašnjavaju kako je propalo lansiranje. Ukratko, Nintendoovi advokati to nisu želeli na Steam-u.

Nintendo neće učestvovati na E3 2023 sajmu

Dolphin Emulator dostupan za Windows, macOS i Linux

Kreatori emulatora su objasnili da, suprotno online percepcijama, Nintendo nije poslao timu DMCA obaveštenje o uklanjanju. Međutim, Valveovo pravno odeljenje je kontaktiralo Nintendo, pitajući ga o planiranom izdanju aplikacije koja bi mogla da pokreće stare igre kao što su Super Mario Galaxy, Wii Sports i The Legend of Zelda: Majora’s Mask kroz sveprisutnu PC prodavnicu. Valve je zatim prosledio izjavu Nintendoovih advokata timu Dolphin i rekao im da mogu pokrenuti emulator samo ako Nintendo odobri.

Zvuči kao da Valve nije želeo da se meša i umesto toga je stavio teret na programere Dolphina da dobiju dozvolu za koju su svi uključeni morali da znaju da neće biti data. Uzimajući u obzir koliko su brzi okidač Nintendoovi advokati imali u prošlosti razvojni tim je video natpis i povukao je Steam izdanje. Naravno, Dolphin Emulator je i dalje dostupan kao diskretno preuzimanje za Windows, macOS i Linux sa web sajta projekta.

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: