BIZIT plus

Nintendo gasi online igranje za Wii U i 3DS

Ako ste planirali da provedete kraj svog raspusta za ponovni pregled originalnog Splatoon-a za Wii U ili Super Smash Bros. za Nintendo 3DS, možda nećete imati sreće. Izgleda da je Nintendo već počeo da ograničava mogućnost igranja Wii U i 3DS-a na mreži, prema brojnim korisnicima i medijima kao što je Nintendo Life. Ovo je počelo neposredno pred Badnje veče.

Nintendo neće učestvovati na E3 2023 sajmu

Počelo je, iako je obećano da neće pre aprila 2024. godine

Znali smo da će ovo doći, ali je Nintendo prvobitno rekao da se gašenje neće dogoditi do početka aprila. Ovo možda još uvek neće uticati na svakog igrača, pa idite na mrežu sa svojom konzolom da biste pokušali. Džonatan Barou iz Pretenda, „zamena za Nintendo Network otvorenog koda“, napisao je da je ovo deo „sporog uvođenja“ Nintendovih aprilskih planova. Pretendo se nada da će na kraju vratiti dve konzole na mrežu.

Da budemo pošteni, Nintendo zapravo nikada nije rekao da je krajnji datum u aprilu zacrtan u kamenu, jer je kompanija sugerisala da bi mogla da prekine onlajn usluge „ranije nego što je planirano“. Međutim, mogla je upozoriti ljude, kako bi mogli da dobiju poslednju rundu igre Kid Icarus: Uprising za više igrača.

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Ova vest prati Nintendo koji je u martu zatvorio svoje 3DS i Wii U eShops. Dakle, sada ne možete da kupujete nove igre ili da idete na internet sa svojim starim igrama. Društvena mreža kompanije Miiverse, koja je radila na obe konzole, ugašena je 2017. godine, iako postoji arhiva postova.

Ovo je tužno, ali se dešava. Napolje sa starim i unutra sa novim, i sve to. Biti igrač je čudno na taj način. Čitave generacije igara jednostavno nestaju. Sa pozitivne strane, možda ćemo moći da izdvojimo punu cenu za još neke rimejkove, sa osvežavanjem Luigi’s Mansion: Dark Moon koje dolazi na Switch sledeće godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: