BIZIT plus

Volkswagen, Audi i Porsche prelaze na Teslin standard punjača

Volkswagen je najnoviji proizvođač automobila koji je prihvatio Teslin standard za punjenje u Severnoj Americi (NACS) u električnim vozilima. Podružnice Audi, Porsche i Scout Motors će takođe implementirati NACS u svoja severnoamerička električna vozila počevši od 2025. godine.

PCPress.rs Image

Za postojeće modele – adapteri

VW brendovi takođe traže da vlasnicima postojećih modela obezbede adaptere kako bi mogli da se priključe Teslinoj mreži Supercharger. U Severnoj Americi postoji više od 15.000 Supercharger stanica. VW-ova električna vozila će moći da se pune na njima, pored više od 3.800 utičnica za brzo punjenje jednosmernom strujom koje vode Electrify America i Electrify Canada.

Sa toliko proizvođača automobila koji usvajaju NACS, Teslino rešenje za punjenje postaje de facto standard. GM, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMV, Lucid i drugi su se obavezali da će podržati NACS punjenje u narednih nekoliko godina.

S druge strane, ChargePoint je u oktobru počeo da uvodi podršku za NACS u svojoj mreži za punjenje električnih vozila. Electrify America planira da ponudi NACS konektor na svojim stanicama do 2025. godine.

Pročitajte i:  Volkswagen i Mobileye saradnja za autonomna vozila

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,