Nintendo gasi većinu online usluga za Wii U i 3DS

Korisnici će i dalje imati pristup ažuriranjima i igrama koje su već kupili ali ne zadugo.

PCPress.rs Image

Igrači su imali problema sa pristupom uslugama krajem prošle godine

Nintendo je otkrio tačan datum kada će većina preostalih online usluga za 3DS i Wii U biti završena. Online kooperativna igra, rang liste i distribucija podataka su neke od funkcija koje neće biti dostupne ni na jednoj konzoli. Funkcionalnost Badge Arcade, koja omogućuje igračima da prilagode svoj Nintendo 3DS početni meni, takođe će biti ukinuta.

Nintendo je prethodno naveo da će se online usluge na sistemima završiti početkom aprila, ali do sada nije delio određeni datum. Takođe, kompanija je ranije upozorila da će ” morati da prekine usluge ranije nego što je planirano”. Neki igrači su imali problema sa pristupom uslugama krajem prošle godine.

Igre za jednog igrača i modovi i dalje će raditi na oba sistema. Nintendo je naveo da će biti nekih izuzetaka od završetka online usluga i sugerisao je igračima da kontaktiraju izdavače trećih strana kako bi proverili da li će održavati rad servera. Kompanija takođe napominje da će funkcionalnosti Pokémon Bank i Poké Transporter ostati dostupne za sada. Još uvek će biti moguće preuzimati ažuriranja i igre koje ste prethodno kupili na oba sistema. Nintendo je u martu prošle godine zatvorio eShop na oba sistema 3DS i Wii U.

Pročitajte i:  Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Jedna od funkcija koja će ostati je StreetPass na 3DS, budući da se to povezuje s drugim 3DS uređajima putem lokalne komunikacije. Međutim, SpotPass će biti obustavljen, jer zahteva internet konekciju.

U međuvremenu, kompanija navodi da vlasnici 3DS i Wii U imaju vremena do 12. marta da spoje svoj Nintendo Network ID i Nintendo Account. Ako to urade, mogu potrošiti neiskorišćeni saldo na eShop-u sistema na Nintendo Switch igre, DLC i druge digitalne sadržaje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: