BIZIT plus

Nintendo Switch je najprodavanija konzola u Americi

Nakon prilično razočaravajuće Wii U konzole (u prodajnom smislu), Nintendo je uspeo da sa novom konzolom, Nintendo Switch, preokrene rezultat u svoju koristi. Prema podacima NPD Group (kompanije koja se bavi istraživanjem tržišta), od trenutka lansiranja u martu 2017. godine, do kraja novembra 2018. godine, u SAD-u prodato je 8.7 miliona primeraka ove konzole.

PCPress.rs Image

To je više nego što su sve ostale aktuelne konzole uspele da prodaju i istom vremenskom periodu nakon predstavljanja. U apsolutnim vrednostima i dalje vode Xbox One i PS4 konzole, ali treba uzeti u obzir da su one predstavljene još 2013. godine.

I Nintendo je potvrdio dobre rezultate, jer je i u broju prodatih konzola i u finansijskom smislu, 2018. godina bila najbolja za kompaniju još od 2011. godine, kada je popularnost originalne Wii konzole počela da opada. Još jedan pokazatelj popularnosti Switch konzole je i podatak da je za samo 11 dana prodato tri miliona kopija igre Super Smash Bros. Ultimate i to samo na američkom tržištu. Slična situacija je i u Evropi, gde je novi Smash Bros. Naslov postao najbrže prodavana Nintedo igra svih vremena.

Pročitajte i:  Da li Mario oseća bol? Komplikovano je 

Kako stvari stoje, Super Smash Bros. Ultimate će izgleda vrlo brzo dostići vrh liste najprodavanijih Nintendo igara. Trenutno prvo mesto zauzima Mario Kart 8 (5 miliona prodatih primeraka), Super Mario Odyssey (4.7 miliona) i The legendo f Zelda: Breath of the Wild (4 miliona).

Izvor: Engadget

Facebook komentari: