Data centri 2024

Lenovo najavio slajder telefon sa 12 GB RAM-a

Dok na zapadu nastupa prvenstveno pod brendom Motorola, Lenovo svoj sopstveni brend mobilnih telefona promoviše uglavnom na domaćem tržištu. Njihov najnoviji model, Lenovo Z5 Pro GT donosi čak 12 GB RAM-a (što je rekord među pametnim telefonima), kao i 512 GB prostora za smeštanje podataka. To je inače drugi po redu telefon koji koristi Qualcomm-ov najnoviji Snapdragon 855 čipset (prvi je OnePlus-ov, još uvek neimenovani model telefona).

PCPress.rs Image

Lenovo Z5 Pro GT ima ekran preko cele prednje strane – nema „noch-a“, a nema ni kružnog otvora za kameru, koji polako ulazi u modu. Umesto toga, prednja kamera i svi ostali senzori smešteni su na slajderu koji se otvara za otprilike centimetar iznad ekrana. Ovaj stari „trik“ izgleda da je našao pravu primenu na novim pametnim telefonima.

Što se tiče ostalih karakteristika, Z5 Pro GT poseduje AMOLED ekran dijagonale 6.39 inča rezolucije 2.340 x 1080 piksela, dual zadnju kameru od 16 MP + 24 MP, ali i dual prednju kameru (16 MP osnovnu + 8 MP infracrvenu), bateriju kapaciteta 3.350 mAh, dual nano SIM slot, NFC i USB Type-C port (sa kablićem koji ga konvertuje u 3.5 mm ulaz za slušalice).

Pročitajte i:  Najveći broj Windows igara moći će da se pokrene na računarima sa novim ARM čipovima

Telefon će u Kini biti u pretprodaji od 15. januara 2019. godine, a zvaničan početak prodaje najavljen je za 24. januar. Cena će se kretati od 390 USD za model sa 6 GB RAM-a i 128 GB storidžom, do 640 USD za model sa 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za podatke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,