ERP 2024

Njujork istupio protiv Ubera

Nakon višegodišnjih pregovora između njujorških advokata, preduzeća gradskih prevoznika i vozača, grad je odlučio da ograniči broj izdatih dozvola za Uber, Lyft i slične prevozničke usluge.

PCPress.rs Image

U sredu, 8 avgusta, Gradsko veće većinski je glasalo za odobravanje zakona namenjenog uspostavljanju određenih granica za transportne mreže Uber, Lyft i Via koje posluju u Njujorku. Ove kompanije suočavaju se sa kritikama u pogledu plata vozača i problemima zagušenja saobraćaja.

Zakonski predlog je da se Uberu i drugim sličnim transportnim mrežama i vozilima za iznajmljivanje privremeno zamrzne izdavanje licenci na godinu dana. Za to vreme grad sprovodi dalja istraživanja kako bi se suočio sa problemima u transportu u gradu u kome je broj profesionalnih vozača učetvorostručen.

PCPress.rs Image

Zakon omogućava gradu da odredi minimalnu platu vozačima, kao i da odustane od naknade za licenciranje vozila prilagođenih invalidskim licima. Takođe, grad će iskoristiti vreme da sprovede studiju o aktivnostima transportnih kompanija i njihovom uticaju na njujorška naselja. Gradonačelnik Bil de Blazio podržao je nova pravila i trenutno se čeka njegov potpis da bi odluka stupila na snagu.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

Izvor: Forbes

Facebook komentari: