BIZIT plus

Nokia 2.2 ima posebno Google Assistant dugme

Nakon objavljivanja flagship modela sa pet kamera i nekoliko telefona srednje klase, HMD Global predstavila je novi jeftini Nokia pametni telefon koji cilja najnižu platežnu grupu korisnika. Nokia 2.2 isporučuje se sa Android Pie operativim sistemom. A zahvaljujući tome što je deo Android One familije proizvoda, sigurno će imati update na Android Q, kada bude dostupan.

PCPress.rs Image

Najinteresantniji detalj na ovom telefonu je što poseduje posebno dugme za aktiviranje Google Assistant-a. Proizvođač smatra da će na taj način olakšati korisnicima „pristup“ do Google-ovog AI asistenta, a može da se desi i da će ovo predstavljati i začetak novog trenda kod budućih Nokia telefona (kao način da se razlikuju od konkurencije). Po svemu sudeći, ideja kompanije je da veštačku inteligenciju približi korisnicima jeftinijih telefona.

Specifikacije telefona nisu impresivne, ali to nismo ni očekivali kod uređaja koji košta 99 evra. Pokreće ga MediaTek A22 čipset, poseduje ekran od 5.71 inča sa HD+ rezolucijom, opciju otključavanja prepoznavanjem lica, kao i AI zasnovan softver za kameru. Telefon će biti dostupan u Evorpi, Indiji i verovatno još nekim tržištima u razvoju.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari: