Nokia 5.1 Plus dostupna širom sveta

Kompanija HMD Global, pod čijim okriljem se nalaze Nokia telefoni, objavila je danas da je model Nokia 5.1 Plus postao dostupan širom sveta. Telefon pripada Android One porodici Nokia pametnih telefona i dolazi sa Android Oreo operativnim sistemom.

PCPress.rs Image

Nokia 5.1 Plus je jedan od pristupačnijih modela (košta oko 150 evra) na tržištu koji pokreće MediaTek čipset, Helio P60. Unapređena veštačka inteligencija koja je ugrađena u čipset ovog telefona omogućava primenu dubinskog učenja prepoznavanja lica za otključavanje telefona kao i poboljšavanje fotografija. Telefon poseduje i 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja može da se proširi uz microSD memorijsku karticu do 256 GB, kao i bateriju od 3060 mAh. Funkcija otključavanja uz prepoznavanje lica upotpunjena je i otključavanjem uz pomoć otiska prsta.

PCPress.rs Image

Telefon ima IPS LCD ekran od ivice do ivice dijagonale 5,8 inča, rezolucije 720×1520 piksela i 19:9 odnosom. Na poleđini se nalaze dve kamere sa senzorima od 13 MP i 5 MP sa elektronskom stabilizacijom, dok se sa prednje strane nalazi jedna kamera od 8 MP. Ovaj model se isporučuje sa tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i dve godine nadogradnje operativnog sistema, a dolazi u tri boje: crnoj, beloj i plavoj.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce