BIZIT plus

Nokia: C5 – vesnik nove, jeftinije generacije pametnih telefona

Nokia-C5-1 Kompanija Nokia predstavila je 3. marta “C5”, pametni telefon optimizovan za korišćenje društvenih mreža i brzu razmenu podataka. Ovaj kompaktni uređaj omogućava pristup nizu servisa kompanije Nokia, kao što su besplatna navigacija, u jednom pristupačnom paketu, sa očekivanom maloprodajnom cenom od 135 eura, bez taksi i poreza.

Sa direktnim pristupom omiljenim kontaktima prikazanim na početnom ekranu uređaja i Facebook statusima vidljivim iz imenika, Nokia C5 omogućuje korisnicima da budu u stalnom kontaktu sa onima koji su im najznačajniji. Pristup stranicama društvenih mreža, kao što su Facebook i MySpace, brz je i jednostavan, dok su instant poruke i elektronska pošta iz Ovi Mail servisa i drugih e-mail servisa dostupni preko Nokia Messaging usluge. Nokia C5 opremljena je kamerom rezolucije 3.2 megapiksela, a isporučuje se sa karticom kapaciteta 2 GB.

Model Nokia C5 sadrži najnoviju verziju Ovi Mapa sa besplatnom navigacijom za vozače i pešake (na žalost, mapa za Srbiju još nije na raspolaganju), a uključuje i mogućnost razmene podataka o lokaciji sa prijateljima na Facebook mreži. Nokia C5 omogućuje i brzu pretragu Interneta i jednostavan pristup omiljenim Internet stranicama, Ovi Music servisu i nizu aplikacija koje su ponuđene preko Ovi Store servisa.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Očekuje se da će se Nokia C5 pojaviti na većini tržišta u toku drugog kvartala 2010. godine, a nova C serija predstavljaće srž portfolija kompanije Nokia u narednom periodu.

Nokia, Grayling


Preuzmite prospekt sa tehničkim karakteristikama modela Nokia C5

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,