Nokia fablet krajem septembra

Nokia će narednog meseca predstaviti svoju verziju uređaja iz sve popularnije “fablet”  kategorije, tvrdi neimenovani izvor Rojtersa.

Photo: Nokia
Photo: Nokia

Finska kompanija radi na razvoju više mobilnih telefona, a predstavljanje novog ili novih modela biće krajem septembra u Njujorku. Iako izvor nije želeo da govori o specifikacijama, tvrdi da treba očekivati novu Lumiju ekrana dijagonale preko 5 inča.

Drugi izvori pominju i Nokia tablet, koji bi se mogao pojaviti ove jeseni, a predstavnici kompanije Nokia, nisu želeli da komentarišu ove navode.

Ovakav korak u želji da se što bolje izbori sa konkurencijom, Samsungom, najvećim proizvođačem smartfona, ali i kompanijom Apple, koja vodi na tržištu tableta.

Pojedini analitičari ipak nisu sigurni hoće li ovaj korak pomoći Nokijinom poslovanju, prenosi Rojters. Nokia se oslanja na Windows Phone, koji i dalje ima svega 3 posto tržišnog udela, dok konkurentske platforme, Android i iOS, zajedno drže oko 90 posto tržišta.

Portal The Verge pre par dana objavio je vest o tome da Nokia radi na 6-inčnom fabletu, kodnog naziva Bandit. Uređaj bi, prema njihovim saznanjima, trebalo da ima ekran rezolucije 1080p, četvorojezgarni Qualcomm procesori kameru od najmanje 20 megapiksela.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Generalni direktor Nokie obavio prvi “immersive” telefonski poziv na svetu
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,