Data centri 2024

Nokia odustala od kamere za pravljenje 3D filmova

Nokia je odustala od svoje OZO VR kamere, te napuštanjem tog projekta više svojih radnika učinila suvišnom random snagom. Tako kompanija planira da ukine 310 radnih mesta u svojoj Nokia Technologies jedinici. Odeljenje ima 1.090 zaposlenih, a ukidanje radnih mesta će najpre uticati na radnike iz Finske, Sjedinjenih američkih država, te Britanije.

PCPress.rs Image

Kako kažu iz kompanije, umesto na OZO VR tehnologiju, Nokia će se u budućnosti fokusirati na proizvode iz oblasti digitalnog zdravlja, te poslove koji se tiču patenata i licenci. Na to je najviše uticao sporiji razvoj tržišta za proizvode virtuelne realnosti, te otvaranje niza opcija na polju licenciranja u oblasti tehnologije.

Nokia je OZO VR kameru lansirala prošle godine, te se planiralo da se u budućnosti radi na njenom razvijanju. Dizajnirana je za pravljenje 3D filmova i igara koji bi mogli da se gledaju, te igraju, uz pomoć opreme za virtuelnu realnost. Krajem prošle godine Nokia je spustila cenu kamere za 25%, na 45.000 dolara, ali ni to nije uticalo da se tehnologija razvija dalje.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Izvor: Fudzilla

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,