Nokia započinje program zamene punjača

nokia-logoNokia je započela program zamene punjača, tokom kojeg se potrošačima koji poseduju određene modele punjača koje su proizveli nezavisni proizvođači, preporučuje da izvrše besplatnu zamenu. 

Tokom rutinske provere kvaliteta, Nokia je identifikovala potencijalan problem: plastični poklopac kućišta takvih punjača mogao bi da se odvoji od ostatka uređaja, otkrivajući unutrašnje komponente, stavarajući pri tom rizik od potencijalnog strujnog udara ukoliko se određe komponente dodirnu kada je punjač uključen. Nokia za sada nema informacije o tome da je nastao bilo kakav incident ili povreda tokom korišćenja ovih punjača.  

U okviru programa zamene, izvesni broj punjača  određenog tipa koje su proizveli  nezavisni proizvođači moći će da se zameni. To su modeli AC-3E i AC-3U , proizvedeni u periodu između 15. juna i 9. avgusta i model AC-4U, proizveden u periodu između 13. aprila 2009 i 25. oktobra 2009. godine. Model AC-3E  prodavan je samo u Evropi, a modeli AC-3U i AC-4U u Severnoj i Latinskoj Americi.

Za više informacija, uključujući i način na koji potrošači mogu proveriti da li se program zamene odnosi i na njihove punjače, kompanija Nokia je uspostavila i poseban sajt. Korisnici mogu da posete sajt http://chargerexchange.nokia.com/ ili lokalnu Nokijinu Internet stranicu.

Pročitajte i:  Internet pogled na 2023.

Nokia preporučuje korisnicima koji imaju punjače obuhvaćene programom zamene da prestanu sa njihovim korišćenjem i iskoriste priliku da ih besplatno zamene. 

Kako utvrditi da li je vaš punjač obuhvaćen programom zamene?

Budući da se ovaj program odnosi samo na konkretan broj punjača iz određene serije, neophodno je da korisnici utvrde da li njihov punjač potpada pod program zamene.  Nokia će zameniti sve punjače koji odgovaraju uslovima programa potpuno besplatno.

Da biste utvrdili da li vaš punjač potpada pod program zamene, molimo vas da pogledate oznaku na punjaču i pridržavate se navedenih uputstava.

Napomena – punjači AC-3E i AC-3U koji su kupljeni pre 15. juna 2009. godine, kao i punjači AC-4U kupljeni pre 13. aprila 2009. godine nisu obuhvaćeni programom.

Primer oznake

 
Punjači koji su obuhvaćeni programom zamene mogu se lako prpeoznati kroz sledeća tri koraka. Molimo vas da pogledate sliku za dodatne informacije. 

nokia

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi korak – Utvrdite broj modela punjača kako biste bili sigurni da vaš punjač potpada pod program. Modeli obuhvaćeni programom su:

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

AC-3E
AC-3U
AC-4U

Postupak – Ukoliko je model vašeg punjača jedan od navedenih, to može značiti da ispunjava uslove za zamenu, tako da možete preći na drugi korak. Ukoliko model vašeg punjača nije na listi, tj. ne potpada pod program zamene, nikakve dalje radnje nisu potrebne.

Drugi korak – Utvrdite da li je proizvođač punjača firma BYD. 

Postupak – Ako na vašem punjaču stoji oznaka “BYD” možete preći na sledeći korak. Ukoliko vaš punjač ne sadrži oznaku “BYD” , on ne potpada pod program i nije potrebno da preduzimate bilo kakve dalje radnje.

Treći korak – Utvrdite šifru proizvodnje vašeg punjača

Postupak – Ukoliko poseduejte punjač tipa AC-3E ili AC-3U, i on sadrži šifru proizvodnje (pogledati grafički prikaz gore) u opsegu “925” i “939”, punjač je obuhvaćen programom i možete ga besplatno zameniti drugim punjačem. Ukoliko je u pitanju neki drugi broj oznake, zamena punjača nije potrebna.

Ukoliko posedujete punjač tipa AC-4U i njegova je šifra proizvodnje između 916 i 943, on je obuhvaćen programom zamene i treba ga zameniti.

Pročitajte i:  Kako odabrati hosting?

Ako ste ustanovili da svoj punjač možete zameniti, savetujemo vam da prestanete sa njegovom upotrebom.

Za sve dodatne informacije o tome na koji način možete besplatno zameniti punjač, posetite internet sajt  http://chargerexchange.nokia.com/.

 

Izvor: MMD Public Relation

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,