PC Press Studio

Bežični Internet dostupan svima

wififreeIako su moderne tehnologije okupirale svaki detalj naših života, put do njihovih benefita nije uvek tako jednostavan. Danas, prosečan gost ugostiteljskih objekata pored standardnih usluga zahteva dodatne vrednosti i dodatne usluge, pre svih pristup Internetu. Stoga je pružanje usluge bežičnog  Interneta u ugostiteljskim objektima postalo deo osnovne ponude barova, restorana i hotela, ali opet krajnji potrošači teško dolaze do njih. Bežično umrežavanje, WiFi, nije nova tehnologija ali je tek od skoro postala jedna od glavnih upotrebnih servisa te sve više ugostiteljskih objekata uvodi u svoju ponudu i bežični pristup Internetu ne bi li privukli goste.
Sa tim u vezi ovih dana se na internet nebu Srbije pojavio jedan zanimjiv portal, koji nas u mnogo čemu približava vodećim svetskim tendencijama koje se bave praktičnim i inovativnim internet aplikacijama i servisima a pre svega WiFi tehonologijama. U pitanju je sajt http://www.wififree.rs/, koji okuplja sve objekte pokrivene bežičnim internetom na teritoriji Srbije.
Na ovom portalu nalaze se pre svega ugostiteljski objekti, koji su organizovani po gradovima ali i svi drugi objekti koji pružaju mogućnost bežičnog pristupa Internetu. Na taj način, krajni korisnici: strani turisti, korisnici PDA uređaja, laptop računara, mobilnih telefona novih generacija uz samo jedan klik mogu saznati koje je najbiže mesto gde uz kafu ili ručak mogu obavljati svoje svakodnevne obaveze.
Takođe, objekti mogu imati prošireni profil sa fotografijom, opisom lokala, brojem mesta, lokacijom ucrtanom na mapi Srbije kao i specifikacijama Internet konekcije, što omogućava posetiocima sajta ne samo da saznaju gde mogu naći najbliži wireless, već mogu i izabrati najbolji od ponuđenih.
Na sajtu se takođe nalaze i najnovije vesti iz oblasti WiFi tehnologije, te se na vrlo jednostavan način ova prilično daleka tehnologija približava korisnicima Interneta u Srbiji.
Ovaj portal razvila je kompanija Quadron Group. Kompanija je nastala kombinovanjem estonskog iskustva, kao zemlje sa najrazvijenijim Internet servisima, i entuzijazmom mladih ljudi iz Srbije, sa zajedničkom idejom da postave Srbiju na Internet. Osnovna delatnost kompanije je izgradnja i razvoj inovativnih i praktičnih internet aplikacija i servisa sa ciljem da se ljudima u Srbiji približe koristi Interneta ali i da im se umogući da u potpunosti koriste mogućnostima koje im globalna svetska mreža pruža. 
Izvor: Quadron
Facebook komentari:
Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting
SBB

Tagovi: , , ,