Nordeus donirao 20 miliona dinara Bici za porodilišta

Kompanija Nordeus, poznata po igri Top Eleven, donirala je 20 miliona dinara za neophodnu opremu neonatološkog odeljenja za najugroženiju novorođenčad „GAK Narodni front”.

Potpisivanje ugovora o sradnjiOvom donacijom Nordeus se pridružuje projektu „Bitka za porodilišta“ i borbi da se porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za pružanje životne podrške novorođenim bebama.

Sredstva za opremanje odeljenja na kojem će biti smeštene prevremeno rođene bebe, kao i mališani kojima je potrebna intenzivna nega obezbedila je jedna od najmlađih, ali i najuspešnijih IT kompanija u našoj zemlji kojoj je dugoročno opredeljenje da kroz stalne projekte pomoći i donacije sistemski pomaže onima kojima je pomoć najčešće i najpotrebnija – deci.

„Kompanija Nordeus se opredelila da kroz dugoročni plan projekata u Srbiji pomaže upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija – deci. Nije bilo dileme oko toga kojom donacijom ćemo započeti ovaj plan, jer je GAK Narodni front mesto na kojem se rađa više od polovine svih beba u Srbiji. Iskreno se nadamo da će oprema, nabavljena našom donacijom za odeljenje intenzivne i poluintenzivne nege neonatologije, pomoći najugroženijoj novorođenčadi kojoj su uređaji i namenjeni. Nadamo se da će i druge kompanije, bez obzira na veličinu i u skladu sa svojim mogućnostima, uzeti učešće u akciji “Bitka za porodilišta” ili projektima sličnog tipa”, izjavila je Jovana Gajić, direktorka finansija kompanije Nordeus.

Pročitajte i:  Inovativni neuronaučni srednjoškolski program postaje realnost u Srbiji: Održan prvi javni čas neuronauka u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Donatorski ugovor svečano su potpisali Veran Matić, predsednik UO Fonda B92 i Jovana Gajić, direktorka finansija kompanije Nordeus u prisustvu prof. dr Dušana Stanojevića, načelnika GAK Narodni front.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

1 thoughts on “Nordeus donirao 20 miliona dinara Bici za porodilišta

  • 27. 03. 2013. at 20:22
    Permalink

    To im se valjda odbija od poreza koji bi i ovako i onako platili, sto je normalna praksa u inostranstvu. Pa bolje deci nego drzavi.

Comments are closed.