Nordeus opremio laboratorije na ETF-u sa 80 najnovih računara i monitora za nove generacije IT stručnjaka

Povodom osamnaest godina postojanja smera Softversko inženjerstvo i prijema nove generacije studenata, Nordeus je opremio laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu najnovijim računarima i opremom koja unapređuje praktičan rad i usavršavanje novih generacija studenata.

PCPress.rs Image

U cilju podrške obrazovanju i povodom ovog značajnog jubileja, Nordeus, mobilna gejming kompanija iz Beograda, donirao je osamdeset računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Oprema će biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

PCPress.rs Image
prof. dr Jelica Protić, jedan od inicijatora pokretanja odseka za softversko inženjerstvo i Šef katedre za računarsku tehniku i informatiku

Saradnja kompanije Nordeus i Elektrotehničkog fakulteta započeta je još  2010. godine stipendiranjem najboljih studenata Softverskog inženjerstva, a 2014. je opremljena i prva laboratorija sa četrdeset i dva računara i monitora. Iste godine, zajedno su otvorili i specijalnu laboratoriju za računarsku grafiku i virtuelnu realnost, ulaganjem u opremu u vrednosti od 30.000 evra. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PC Press (@pcpressrs)

“Kao diplomiranom inženjeru Odseka Računarske tehnike ETF-a, izuzetna mi je čast da podržimo dalji razvoj inženjerskog talenta u Srbiji. Više od devedeset procenata inženjera u Nordeusu predstavlja lokalni talenat,  a većina njih su upravo sa ETF-a. Snažno smo motivisani da nastavimo da podržavamo dalji razvoj  kako i devetnaeste generacije studenata Odseka za Softversko inženjerstvo tako i svih budućih diplomaca.  Ovo je samo jedan od načina na koji planiramo da ulažemo u obrazovanje u Srbiji. Radujemo se nastavku uspešne saradnje sa fakultetom, mogućnostima koje studenti na ovaj način dobijaju za praktičan rad i razvoj, kao i našoj prilici da potpomognemo taj razvoj znanjem iz industrije, ” izjavio je Branko Milutinović,  direktor Nordeusa i suosnivač Nordeus fondacije, na svečanoj ceremoniji za doček generacije 2022/2023.  studenata Softverskog inženjerstva. 

Pročitajte i:  Poznati američki neuronaučnik kreirao inovativni program za nastavnike i učenike srednjih škola u Srbiji
PCPress.rs Image
Obraćanje brucošima ETF-a, Branko Milutinović, suosnivač Nordeusa i Nordeus fondacije

“Elektrotehnički fakultet je oduvek bio institucija prepoznatljiva i u Srbiji i širom sveta po kvalitetnim i pouzdanim inženjerima koje školuje. To je posebno važno danas, kada Srbija ima priliku da postane Silicijumska dolina Jugoistočne Evrope. Informacione tehnologije su najbrže rastuća grana privrede – smatra se da je broj IT stručnjaka u poslednje tri godine u Srbiji povećan za nekoliko desetina hiljada, a procena je da postoji potražnja privrede za najmanje još 200 hiljada stručnjaka, pre svih visokoobrazovanog kadra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PC Press (@pcpressrs)

Saradnja između srpskih IT kompanija i Elektrotehničkog fakulteta neophodna je da bismo na adekvatan način pratili promene u ovoj izuzetno dinamičnoj oblasti. Bivši đaci, koji su sada nosioci IT industrije u Srbiji, rado daju sugestije kako da dalje unapredimo planove i programe studija, i aktiviraju se kao predavači – eksperti iz privrede, u okviru praktične nastave. Zahvaljujemo se kompaniji Nordeus koja je svih prethodnih godina bila partner i prijatelj Fakulteta, koja je svojim stipendijama podržavala studente Softverskog inženjerstva i kroz stručna predavanja njihovih inženjera pomagala da se dodatno podigne kvalitet praktične nastave, a najnovijom donacijom računarske opreme za tri laboratorije značajno unapredila uslove za rad novih generacija softverskih inženjera.” – dodao je dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor Dejan Gvozdić.

Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta
PCPress.rs Image
prof. dr Dejan Gvozdić, dekan, ETF

Pored pružanja podrške mladim talentima kroz programe na fakultetima i u sklopu zajednice, Nordeus je prošle godine osnovao Nordeus fondaciju sa početnim budžetom od 3 miliona dolara sa ciljem da pomogne deci i mladima da steknu savremene veštine i znanja kroz podršku obrazovanju i razvoj podsticajnog i kreativnog okruženja.

Nordeus aktivno zapošljava talente u oblasti inženjerstva, digitalnih umetnosti, marketinga  i drugih, koji će imati priliku da rade na razvoju mobilnih igara koje svakog dana igraju milioni širom sveta!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,