PC Press Studio

Norton 360: Antivirus koji rudari Ethereum

Kompanija NortonLifelock je u svoj Norton 360 antivirus program dodao mogućnost za rudarenje Ethereuma, a mera služi za zaštitu korisnika od malicioznih programa za rudarenje.

PCPress.rs Image

Nova opcija za rudarenje je dobila ime ‘Norton Crypto‘ i uskoro bi trebalo da stigne do svih Norton 360 korisnika. Kada se uključi, softver koristi grafičku kartu uređaja (GPU) za rudarenje Ethereuma, a kriptovalute se skladište u Norton novčanik u cloudu. Još uvek nije jasno da li svaki uređaj sa Norton Crypto softverom rudari pojedinačno, ili se pak priključuje grupi drugih rudara, ali se pretpostavlja da je zbog kompleksnosti procesa pre u pitanju grupna aktivnost.

PCPress.rs Image

Softveri za rudarenje kriptovaluta obično su obeleženi kao nepoželjni od strane antivirus programa, pa je ovo način da korisnici rudare Ethereum bez ugrožavanja sopstvene bezbednosti. Budući da kriptovalute polako postaju važan deo života, Norton planira da ih sačuva od malicioznih softvera, a problem za stanovnike Sjedinjenih Američkih Država je i to što se kriptovalute oporezuju, pa bi Norton 360 mogao da im donese i dodatne troškove.

Pročitajte i:  Antivirus program Avira „zamrzava“ Windows računare

PCPress.rs Image

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,