Norton zaštita za narednu sezonu

Proizvođači antivirusnog softvera izgleda imaju pokvarene kalendare, pa su među prvima koji krenu sa objavljivanjem novih verzija za sledeću godinu, mnogo pre nego što je tome vreme. Tako je i Symantec već ponudio sledeću generaciju svog softvera za zaštitu računara sa nazivom Norton Security with Backup 2017 Beta. Nova verzija nudi redizajnirano okruženje, bolju proaktivnu zaštitu i opcije za blokiranje spoljnih upada u sistem.

NortonSecurity

Kao i u dosadašnjim verzijama, glavni adut paketa je Security antivirusni modul, koji nudi proverenu zaštitu od virusa i drugih vrsta softverskih opasnosti. Ovaj sistem obezbeđuje zaštitu u realnom vremenu uz praćenje svih dešavanja na računaru, a za naprednu zaštitu i bolje otkrivanje potencijalno zloćudnih aplikacija, Symantec koristi najnoviju generaciju sopstvene tehnologiju nazvane SONAR (skraćeno od Symantec Online Network for Advanced Response). Opciono se može uključiti opcija Boot Time Protection za dodatnu zaštitu i provere prilikom podizanja sistema, ali to može dovesti do usporenja inicijalizacije Windows‑a.

Modul Identity obezbeđuje sigurnije korišćenje Interneta, zaštitu od phishing obmana, blokiranje štetnih sajtova, uz opciju za instaliranje dodatnog programa za generisanje i sigurno čuvanje lozinki i korisničkih naloga. Backup modul nudi opcije za pravljenje rezervne kopije sistemskih informacija i snimanje na lokalne diskove, ili sigurno čuvanje online (što zahteva aktiviranje pretplate). U paket je uključeno i nekoliko dodatnih alata u okviru Performance modula, sa osnovnim mogućnostima za optimizaciju diskova, čišćenje sistema i kontrolisanje programa koji se automatski startuju kod svakog podizanja Microsoft Windows‑a.

Pročitajte i:  Niste sigurni da li je link legitiman? Koristite ove alate da biste bili sigurniji na internetu

Norton Security je još uvek u beta statusu, pa ne čudi da smo tokom testiranja imali nekoliko slučajeva nepredviđenog prekida rada programa, ali bez većih posledica osim potrebe za restartovanjem. Ako želite da je isprobate, posetite manage.norton.com/beta. Za instalaciju je potrebno prvo startovati kratki downloader program, koji će zatim preneti kompletnu instalaciju dužine oko 150 MB.

Za upotrebu je potrebna registracija, odnosno unos e‑mail adrese na koju će Symantec poslati aktivacioni ključ. Instalacija će takođe pokušati da vas usmeri na otvaranje Symantec korisničkog naloga. Ukoliko želite samo da probate program na kraće vreme, to je korak koji možete izbeći zatvaranjem dijaloga na kraju instalacije. Bez aktivacije, Norton Security with Backup 2017 Beta se može koristiti svega 7 dana, a uz aktivaciju se ovo vreme produžava na 14 dana.

 

Objavljeno u časopisu PC#233

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,