BIZIT plus

Nova aplikacija za vozače Uber-a

Uber je predstavio novu aplikaciju za svoje vozače koja uključuje praćenje zarade u stvarnom vremenu. Ovo je najnoviji pokušaj kompanije da popravi često napete odnose s vozačima.
 
PCPress.rs Image

Taj potez je deo Uber-ova programa “180 dana promena”, pokrenutog u junu prošle godine, kako bi se uvažili predlozi vozača, poput davanja bakšiša i plaćanja naknade za vreme provedeno u čekanju putnika. Aplikacija će imati i novu oznaku za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj idućoj lokaciji na temelju broja zahteva za vožnju, zajedno s obaveštenjem koje im omogućava da vide poruke o tome gde mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Uber je prošle godine najavio niz poboljšanja za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocenjivanje, kao odgovor na višegodišnje žalbe vozača na njihovu zaradu i tretman. Uberovi vozači su nezavisni ugovorni saradnici, a ne zaposleni Uber-a, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor, a moraju i sami plaćati održavanje vozila i podmirivati ostale troškove. Kompanija, koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu deonica 2019. godine, izgubila je prošle godine 4,5 milijardi dolara i suočena je s oštrom konkurencijom kod kuće u SAD-u i u Aziji, kao i s pritiscima regulatora u Evropi.

Pročitajte i:  Uber širi uslugu dostavu hrane u Japanu

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari: