Nova bezbednost: Twitter i sigurnosni ključevi

Sigurnosni ključevi sada mogu da budu, ukoliko korisnik to želi, jedini način za dvofaktorsku autentifikaciju na Twitter platformi, ako se druge login metode isključe. Promena je najavljena pre nekoliko meseci, a donosi veću bezbednost za sve one koji strahuju za svoje naloge na ovoj platformi.

PCPress.rs Image

Dvofaktorska autentifikacija (2FA) je dodatni sigurnosni sloj za Twitter naloge, a od korisnika se sada traži i poseban kod koji je u vezi sa sigurnosnim ključem. Kod se unosi prilikom logovanja, zajedno sa korisničkim imenom i lozinkom, a na taj način se osigurava da jedino vlasnik ima pristup nalogu. Napadači tako gube pristup ciljanim profilima, čak i kada dođe do curenja podataka, te drugih oblika napada.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Nova opcija je dostupna za web, te mobilnu aplikaciju, a najkorisnija je za one koji ne žele da dele svoje brojeve telefona, ili da koriste druge aplikacije za autentifikaciju. Oni koji žele da aktiviraju opciju mogu to da učine ako odu na svoj profil, te na meni, Settings and Privacy, potom na Security and account access (desktop) or Account > Security (iOS) i aktiviraju Two-factor authentication.

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: