BIZIT plus

Nova Chrome ekstenzija upozorava na hakovane lozinke

Google je Dan sigurnosti na internetu proslavio novom sigurnosnom alatkom koja proverava kombinacije korisničkih imena i lozinki koje se koriste u okviru Chrome-a, te korisnike upozorava u slučaju da su hakeri već došli do njih.

PCPress.rs Image

Radi se o Password Checkup Chrome ekstenziji koja Chrome korisnike obaveštava kada je neophodno da promene lozinke, te se preporučuje svima koji inače koriste ovaj internet pretraživač. Oni koji su zabrinuti za lozinke koje putuju na proveru do Google servera mogu da odahnu, budući da je kompanija tokom kreiranja ekstenzije sarađivala sa kriptografima sa Stanford univerziteta kako bi se omogućilo da zaposleni u kompaniji Google ne vide korisnička imena i lozinke, te da ove ostanu sigurne čak i u slučajevima kada dođe do curenja podataka.

PCPress.rs Image

Kada se jednom instalira, Password Checkup alatka nadgleda sva logovanja u okviru pretraživača, te izdaje obaveštenja kada se lozinke poklope sa onima iz baze podataka koja okuplja kompromitovane lozinke. Kompanija ističe da korisnici neće biti upozoravani na slabe lozinke poput 123456, a sve dok se ove ne pojave na spisku ukradenih podataka.

Pročitajte i:  Android malver u lažnom Google Chrome ažuriranju

Izvor: BGR

Facebook komentari: