ERP 2024

Nova generacija još pametnijih sijalica

Ko bi rekao da tržište sijalica može biti toliko dinamično! Pored GE kompanije i već objavljenog teksta o njihovim tehnološkim inovacijama, sada imamo posla sa novom vrstom veštačke inteligencije svetlećih gedžeta.

Sengled-Wi-Fi-Boosting-LED-Light-Bulb

Radi se o sijalicama koje će tek u toku ove godine stupiti na tržište i naći se na (online) rafovima za sve zainteresovane kupce.

Na poslednjem CES-u u Las Vegasu, održanom početkom ove godine, kompanija Sengled je predstavila svoj poslednji proizvod. Ove sijalice su vrlo specifične jer mogu da se povežu sa bežičnim internetom i da se kontrolišu putem aplikacije.

Sengled-snap

Pored ove zanimljivosti, proizvođač navodi bezbednost koju pružaju ove LED sijalice, kao najbolji adut. Naime, one u sebi imaju ugrađene kamere i senzore, koje im omogućuju snimanje. Pa se kompanija vodi sigurnosnim marketingom i podstiče prodaju činjenicom da bi eventualne provale ove sjalice snimile. Da li će to biti uvod u sukob kompanija koje se bave proizvodnjom sigurnosnih kamera i opreme ili će to biti podsticaj provalnicima da se opamete, videćemo. Do tada valja napomenuti da je vek trajanja 25 000 sati.

Ali i pored svih ovih zanimljivih pogodnosti, ne možemo da se ne zapitamo u kom pravcu nas usmerava ovakva vrsta revolucije? Da li će “veliki brat” na ovaj način da se uvuče u naše domove i poslovanja, i ako da, kako da motiv bezbednosti ostane pod našom kontrolom – a eventualne zloupotrebe pod našim budnim okom?

Facebook komentari: