Godišnji neto prihod Intela – 11,7 milijardi dolara

Intel Korporacija prijavila je ukupan godišnji promet u vrednosti od 55,9 milijardi američkih dolara, navodi se u izveštaju o finansijskim rezultatima ove kompanije.

Photo: Intel
Photo: Intel

Neto prihod iznosi 11,7 milijardi dolara, dok je zarada po akciji bila 2,31 dolar. Kompanija je generisala približno 20,4 milijardi dolara u kešu od aktivnosti, isplatila dividende u vrednosti od 4,4 milijarde dolara i iskoristila 10,8 milijardi za otkup 332 miliona akcija.

U četvrtom kvartalu, Intel je ostvario promet od 14,7 milijardi, operativni prihod od 4,5 milijardi dolara, dok je neto prihod bio 3,7 milijardi, a zarada po akciji 0,74 dolara.

“Ostvarili smo ili premašilii ciljeve na nekoliko značajnih polja: osnažili PC poslovanje, uvećali poslovanje sa Data Centrima, uspostavili snažno prisustvo u domenu tableta i ostvarili rast i inovacije u novim oblastima. Imamo i novih zadataka za za 2015. godinu. Unapredićemo profitabilnost u segmentu mobilnih uređaja i zadržati fokus kompanije na naredni talas računarstva”, rekao je CEO kompanije, Brajan Krzanič.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Intel dobija 8.5 milijardi dolara za proširenje proizvodnih kapaciteta
SBB

Tagovi: ,