Nova Indijana Džons igra postaje Xbox ekskluziva

Nije tajna da je Microsoft-ova kupovina ZeniMax-a morala da utiče na izdanja na više platformi, ali sada postoje nagoveštaji da bi igrači mogli da propuste neka velika izdanja.Nakon što je Microsoft kupio ZeniMax, ugovor je izmenjen kako bi postao ekskluzivan za Xbox konzolu.

PCPress.rs Image

Microsoft čini sve da dobije regulatorno odobrenje

Federalna trgovinska komisija veruje da je Bethesda-in naučno-fantastični ep Starfield bio upućen na PlayStation 5 pre nego što je Microsoft otkupio. Bethesda je kasnije odbacila PlayStation verziju Redfall-a, iako to nije toliko zabrinjavajuće s obzirom na loše kritike kod igrača.

Indijana Džons je napravljena za ekskluzivu zbog prirode Disney-jeve licence. Disney je imao puno povratnih informacija o projektu koji je ograničio vreme razvoja, a Xbox ekskluziva bi održala igru na pravom putu. 2021. godine, direktor Xbox-a Phil Spenser rekao je da će Microsoft-ova kontrola nad ZeniMax-om pružiti sjajne ekskluzivne igre.

Otkrića neće nužno učvrstiti napore FTC-a da blokira Microsoft-ovu kupovinu Activision Blizzard-a. Međutim, ne izgledaju dobro i sugerišu da neki igrači gube na igrama visokog profila koje su ranije bile predodređene za njihovu konzolu. Microsoft je obećao da će objaviti Call of Duty na više platformi u godinama koje dolaze u pokušaju da obezbedi regulatorno odobrenje.

Pročitajte i:  Kako povezati AirPods sa Xbox konzolama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,