Nintendo – onlajn nalozi ključ za sledeću tranziciju konzole

Na Nintendo 83. godišnjem sastanku akcionara prošle nedelje, predsednik i izvršni direktor Shuntaro Furukawa rekao je da se kompanija nada glatkom prelasku sa Switch-a na svoju nenajavljenu sledeću konzolu za igre, ukazujući na Nintendo naloge kao ključne za generacijsku predaju.

PCPress.rs Image

Nintendo je ukazivao na svoje račune kao sastavni deo budućeg poslovanja u prošlosti, kao u segmentu Nintendo naloga u specijalnom izveštaju koji je objavio krajem 2021.

U odgovoru na pitanje investitora da li kompanija ima neke posebne mere da napravi korak ka nasledniku Switch, Furukawa je ukazao na poteškoće u prebacivanju korisnika sa jedne konzole na drugu, rekavši da je u prošlosti kompanija morala da ponovo izgradi odnos sa svojim kupcima svaki put.

On je napomenuo da je više od 290 miliona Nintendo naloga na više platformi i da se mogu koristiti sa igrama za konzole, kao i sa mobilnim aplikacijama. Da bi završio svoj odgovor, rekao je da će Nintendo, dok prelazi na još nenajavljenu konzolu sledeće generacije kompanije, učiniti sve da tranziciju učini glatkom za kupce.

Pročitajte i:  Nintendo će predstaviti naslednika Switch-a do kraja marta 2025. godine

Nintendo je poznato da kasni sa žurkom kada je u pitanju integracija novih tehnologija kao što su čuvanje u oblaku i 4K igranje, a njegovi onlajn nalozi su posebno zaostali. I Microsoft i Sony imaju uporne međugeneracijske naloge od početka. Nintendova prošla rešenja za prelaze na konzole bila su neuredna i zamršena, kao što je bio slučaj kada su vlasnici Wii-ja skakali kroz obruče da bi igre premestili na Wii U. Potrebno je neko vreme da nadoknadi zaostatak. Dobro je videti da Nintendo to takođe prepoznaje.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: