Top50 2023

Nova mrežna rešenja kompanije HP

Kompanija HP najavlila je prvi set tehnologija za softverski definisane mreže (SDN) baziran na otvorenim standardima.

PCPress.rs ImageOve tehnologije obuhvataju infrastrukturu, kontrolni softver i aplikacije, a omogućavaju organizacijama da pojednostave i maksimizuju agilnost širom svojih okruženja, jer se cela mreža kontroliše sa jedne tačke, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

U odnosu na ručno podešavanje mreža, SDN rešenja pružaju centralizovanu kontrolu i manju mogućnost greški, ali ne omogućavaju automatsko podešavanje mrežne infrastrukture, kažu iz HP-a.

HP-ova nova tehnologija obuhvata sve slojeve mreže, uključujući i SDN kontroler i aplikacije, te korisnici mogu da ostvare pun potencijal softverski definisanih mreža kroz pripremu, programiranje i automatizaciju radi poboljšanja skalabilnosti i agilnosti, uz jednostavnije pokretanja aplikacija i servisa.

Infrastrukturni sloj omogućava programiranje kroz OpenFlow, mrežni protokol za automatizaciju hardverske konfiguracije, kontrolni sloj daje centralizovani pogled na mrežu, a aplikativni sloj daje otvoreni pristup za automatizaciju aplikacija širom mreže.

“U cloud eri, korisnicima je potrebna jedna tačka sa koje će kontrolisati celu mrežu, što im omogućava da direktno pokrenu bilo koju aplikaciju ili servis u roku od nekoliko minuta”, rekla je Betani Mejer, viša potpredsednica i generalna direktorka Networking odeljenja kompanije HP.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  HP optužen za monopol, zbog blokiranja upotrebe kertridža drugih proizvođača
SBB

Tagovi: ,