Računari i Galaksija

Poslednja godina bez PayPal-a u Srbiji

Ovo je poslednja godina bez „Paypal“-a u Srbiji, rekao je državni sekretar u Ministrastvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević, dodajući da su to najnovije informacije iz ove kompanije.

PCPress.rs ImageLazarević je naveo, na konferenciji Investicioni razvoj IKT sektora Srbije, da, prema oceni „Paypal“-a ne postoje prepreke za dolazak te kompanije u našu zemlji i da smo deo njenog biznis plana.

Prema njegovim rečima, mi smo u grupi sa Makedonijom, Crnom Gorom i još nekim zemljama i kada one budu ispunile sve uslove, „Paypal“ će doći u Srbiju.

Dodao je da do tada treba raditi na eliminaciji problema koju su prepreka za obavljanje elektronske trgovine.

Prema rečima Lazarevića, jedna od najvećih prepreka jeste nemogućnost funkcionisanja e-faktura, jer, iako može da se izda elektronski račun, on se mora voditi u knjigama u papirnom obliku.

Lazarević je rekao da je, takođe, potrebna izmena Zakona o računovodstvu i Zakona o deviznom poslovanju, kao i usvajanje zakona o platnim uslugama koji će omogućiti „em-pejment“, odnosno plaćanje mobilnim telefonom.

„Kada se te teškoće uklone i napravi platni sistem prilagođen razvoju e-poslovanja, na privredi će biti da ponudi usluge korisnicima, a to će, opet, podstaći razvoj brzog interneta“, zaključio je Lazarević.

Pročitajte i:  PayPal otpušta 2,500 zaposlenih

Izvor: Digitalna agenda

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: