Nova opcija sprečava Instagram da “prati” korisnike

Bilo da brinemo o bezbednosti na internetu ili pak ne, ne prija nam kad nam neko prati klikove. Instagram zbog toga dobija novu opciju koja korisnicima daje veću kontrolu i mogućnost da aplikaciji stanu na put kada je praćenje internet ponašanja u pitanju.

PCPress.rs Image

U pitanju je opcija Activity Off-Meta Technologies uz pomoć koje Instagram-u može da se zabrani da prikuplja podatke iz drugih aplikacija i sa web sajtova koje korisnik posećuje. Meta je najavila da korisnici web privatnost mogu da preuzmu u svoje ruke, a omogućeno im je i da podatke s platformi Facebook i Instagram preuzimaju simultano da bi ih sačuvali na svojim uređajima.

Instagram je dobio i dve funkcije koje su ranije bile dostupne samo Facebook korisnicima, pa sada može da se kontroliše na koji način su informacije koje se dobijaju od drugih platformi povezane s Instagram-om, a one koje su već povezane s aplikacijama kompanije Meta mogu da „odvežu“ i da se na taj način obezbedi bolja privatnost i personalizovano iskustvo.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Meta kažu da su svesni da korisnici žele da kontrolišu više aplikacija istovremeno, pa su zbog toga podešavanja stavili na jedno mesto. To znači da korisnici sada mogu u isto vreme da podese željeno stanje na svim platformama ove kompanije. Oni koji pak žele drugačija podešavanja za svaku aplikaciju mogu to da učine vrlo lako.

Pročitajte i:  Instagram: Kako promeniti dosadno korisničko ime

Sve nove opcije su dostupne u podešavanjima, u okviru sekcije Accounts Center.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,