ERP 2024

Nova tehnologija zaštite lozinki

Lozinke su osnovni alati zaštite od neovlašćenog pristupa, a samo lozinke sačinjene od najmanje deset karaktera mogu biti smatrane zaista jakim, kažu iz kompanije Kaspersky Lab.

PCPress.rs ImageU praksi, međutim, 34 odsto korisnika ne vodi računa o zaštiti i bira jednostavnije alternative kao što su “12345” ili “password“.

Kaspersky je u septembru dobio patent na tehnologiju zaštite lozinki, koju je razvio ekspert Oleg Zaicev, a ona omogućava korišćenje specijalnih metoda unošenja kao što je vremenski razmak između unošenja dva simbola lozinke, pritiskanje tastera miša u određenom trenutku tokom unošenja lozinke ili preklapanje pritisaka na tastere .

Tehnologija predviđa dodavanje komponente koja bi upravljala nestandardnim metodama unošenja lozinki,  a korisnici mogu individualno da konfigurišu željene metode unošenja i definišu koje će tačno simbole lozinke one zameniti.

Ova tehnologija može biti korišćena i za zaštitu drugih električnih uređaja, kao što unošenje PIN kodova na bankomatu ili mobilnom telefonu, kažu iz kompanije Kaspersky.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,