BIZIT plus

Novi Apple iPad možda neće imati Face ID

Ukoliko ste pomislili da će redizajnirani iPad Pro biti samo početak i da će Apple isti princip primeniti i na jeftinije varijante iPad-a, to se za sada izgleda neće desiti. Otkriveno je da iOS 12.2 beta ukazuje na četiri nove iPad konfiguracije koje ne uključuju Face ID, sugerišući da će se oni držati Touch ID-a i konvencionalnijeg dizajna. Ovo nije veliko iznenađenje, jer je tehnologija kompanije za „duboko skeniranje“ još uvek veoma skupa i značajno bi povećala cenu novih iPad-ova.

PCPress.rs Image

Isto se odnosi i na novi iPod Touch. To nam ukazuje na još jednu stvar – da će Apple nakon dužeg vremena predstaviti i džepni multimedijalni plejer. U najavama koje su se pojavile ne kaže se šta će biti novo, već samo da tu neće biti Face ID-a ili Touch ID-a. To najverovatnije znači da će promene biti vezane za implementaciju novijeg čipa (koji će zameniti A8) i eventualno nekih drugih komponenti uređaja.

Nezvanične vesti koje stižu do nas pokazuju da bi novi iPad-ovi bi mogli da se pojave u šest različitih varijanti. Među njima pojavljuju se informacije da bismo mogli da dobijemo i nove iPad mini varijante, a sve u cilju ostvarivanja pristupačnije cene. Procene su da ćemo bar neke od tih varijanti imati prilike da vidimo u narednih nekoliko meseci.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: Engadget

Facebook komentari: