Računari i Galaksija

Novi Apple patent: iMac dizajn za buduće generacije

Apple je podneo zahtev za novi patent, a radi se o ambicioznom dizajnu koji tastaturu i ekran integriše u zakrivljenu staklenu površinu.

PCPress.rs Image

Zahtev je podnet u maju 2019, a radi se o uređaju koji liči na iMac, i koji tastaturu i displej integrišu u jednu površinu. Pretpostavlja se da će se procesorske jedinice naći na zadnjoj stranu uređaja. Eksperti ističu da je staklena površina veća od bilo koje koja je mogla da se vidi kod prethodnih Apple patenata, a zanimljiv je i način na koji se svi delovi integrišu, mada u opisu stoji i da će tastatura moći da se odvaja tokom korišćenja. Pored toga će staklena površina moći i da se savija na sredini, a kako bi uređaj mogao jednostavno da se odloži kada se ne koristi.

PCPress.rs Image

Novi uređaj je dobio ime “Electronic Device with Glass Housing Member,” a budući da se radi o radikalnom dizajnu mnogi sumnjaju da će se ikada naći na tržištu. iMac, sa druge strane, nije bitno menjao dizajn tokom protekle decenije, pa ne iznenađuje što dizajneri žele da ga osveže. Ostaje da se vidi kada će se nove promene usvojiti, i pojaviti na nekom novom uređaju za buduće generacije.

Pročitajte i:  Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,