Novi direktor SAP-a za region

_VOJISLAV GENICH SAP 23 4 12 004 Kompanija SAP, tržišni lider u oblasti poslovnog aplikativnog softvera, danas je imenovala Vojislava Genića za generalnog direktora za region Zapadnog Balkana.

Vojislav Genić će biti odgovoran za poslovanje kompanije SAP i rukovodiće menadžerskim timom i poslovnim operacijama kompanije u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

Pre stupanja na novu dužnost Vojislav Genić je bio direktor za Javni sektor u kompaniji Atos Srbija (ranije Siemens). Prethodno, Genić je upravljao IT Solution and Services delom ComTrade grupacije sa pozicije potpredsednika grupe. Na ovu poziciju promovisan je sa mesta direktora Spinnaker New Technologies, posle akvizicije slovenačkog Hermes SoftLab-a. Vojislav Genić je diplomirani mašinski inženjer (odsek procesne tehnike) i trenutno se usavršava na doktorskim studijama iz Operacionih istraživanja na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

„Tokom prvih deset godina prisustva SAP se odlično pozicionirao u Srbiji, na čijem tržištu dominira. Danas, u Srbiji više od 120 organizacija koristi SAP, a među njima je većina najuspešnijih preduzeća u Srbiji, kao i važna javna preduzeća i institucije. Kompanije korisnici naših rešenja stvaraju više od 30% bruto društvenog proizvoda Srbije, a više od 11.000 radnih mesta u Srbiji povezano je s radom u SAP softveru. Na nama je da nastavimo intenzivan rast i rast tržišnog učešća koji je ostvaren u prethodnih nekoliko godina”, kaže Vojislav Genić, novi generalni direktor SAP-a. „Uz nastavak angažmana u realnom sektoru, jedan od naših najvažnijih prioriteta u narednim godinama biće fokus na javni sektor. Na osnovu iskustva iz drugih zemalja, znamo da SAP može da pruži snažan doprinos reformama i povećanju efikasnosti javnog sektora. Verujem da će tako biti i u Srbiji, u skladu s opštim društvenim ciljevima reformi na putu priključenja Evropskoj uniji”.

Pročitajte i:  Calculus: Ove godine proslavljamo 20 godina rada!

Izvor: SAP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,