Novi direktor Twittera započeo reorganizaciju

Parag Agrawal smenjuje vodeće inženjere i bavi se dizajnom u svojoj prvoj nedelji na poziciji izvršnog direktora.

PCPress.rs Image

Kakve promene očekuju Twitter

Nakon nedavnog odlaska osnivača Jack-a Dorsey-a, novi izvršni direktor Twitter-a Parag Agrawal ne gubi vreme da prodrma kompaniju. Agrawal je najavio „veliku reorganizaciju kompanije“, a čini se da to uključuje i povlačenje Michael Montano-a i Dantley Davis-a, koji su bili šefovi inženjeringa i dizajna, prema izveštaju Washington Post-a.

U međuvremenu, Davis je postavio sliku na Twitter-u, rekavši: „Za mene je to bio vrhunac u protekle dve godine na Twitter-u. Hvala svima koji su ovo učinili posebnim. To je značilo više nego što se rečima može opisati“.

Prema dobijenim informacijama u mejlu koji je stigao za celu kompaniju, piše da će Montano i Davis napustiti Twitter do kraja godine (u suštini ovog meseca).

Takođe je nagovešteno da „izgleda da reorganizacija prvenstveno utiče na potrošačke, prihodovne i osnovne tehnološke divizije kompanije, koje će predvoditi Kayvon Beykpour, Bruce Falck i Nick Caldwell.

Čini se da se ovakav tok dešavanja odražava na raspoloženje u nizu tvitova na Tvitter-ovom nalogu za odnose sa investitorima tokom jučerašnje finansijske konferencije Bank of America Securities 2021.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Konkretno, tim Twitter-a  je rekao: „Možemo da se krećemo brže i bolje izvršavamo. Fokusiraćemo se na iste ciljeve, iste metrike i isti rad. Ali verujemo da nam Parag može pomoći da brže donosimo odluke i da budemo jasniji u donošenju odluka“.

PCPress.rs Image

 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,