Huawei Nova 9 – konektovani fotograf!

Prijatno iznenađenje u vidu Huawei nova 9 pametnog telefona koji je evropsku premijeru dobio 21. oktobra dobija novi doživljaj prilikom realne upotrebe telefona. U praksi uređaj ostavlja izuzetan utisak i skrenućemo pažnju na dva izuzetno kvalitetna aspekta njegove primene.

PCPress.rs Image

Odlična kamera

Izuzetno bitan faktor korišćenja pametnog telefona danas jeste dobra, kvalitetna, pouzdana i brza kamera. Sva četiri parametra su bitna – mora biti dobro osmišljena, pružati kvalitetne snimke, mora biti dovoljno sveobuhvatna da se u nju možete pouzdati u bilo kakvoj situaciji (umesto da se od vas traži da se prilagođavate situaciji), a isto tako, mora funkcionisati brzo jer su veoma dragoceni trenuci kada imate svega par sekundi da zabeležite željeni snimak. Koliko smo samo puta posegnuli za telefonom, a dok bi se kamera aktivirala i dok krenemo da tražimo idealni mod, fokusiramo itd…prošao voz.

Fotografije snimljene Huawei nova 9 telefonom

Huawei se tradicionalno oslanja na kameru koja je jedan od udarnih aduta njegovih telefona. Drago nam je da možemo da kažemo da je slično i ovog puta, bez obzira što kamere ne dolaze sa Leica potpisom. Kamera sistem je oslonjen na 50 MP RYYB glavni senzor, koji je zaslužan za gro mogućnosti ovog telefona u domenu snimanja fotografija i videa. Reč je o senzoru koji je veoma sličan onom na P40 seriji, samo bez optičke stabilizacije.

Pročitajte i:  Nova Samsung Galaxy A serija ponovo pomera granice

PCPress.rs Image

No, ta glavna kamera je vraški dobra, s otvorom blende od f/1.9 i faznim autofokusom, te pravi fantastične fotografije u svim uslovima. Jednostavno, Huawei filozofija kvalitetnog senzora i optimizacije uz upotrebu veštačke inteligencije daje odličan rezultat u raznim prilikama. Ostatak sistema čine ultrawide senzor od 8 MP i dva 2 MP senzora za bokeh i makro. Podržano je i 4K video snimanje u 30 fps.

Primeri noćnih fotografija Huawei nova 9 telefona

Posebno bismo pohvalili noćno snimanje, koje je fantastično na nova 9 telefonu, tradicionalno za Huawei. Noćne fotografije su izuzetno detaljne i raskošne, i verovatno ćete se sami iznenaditi u puno situacija kako li je telefon uspeo da uhvati tolike detalje u slabo osvetljenom okruženju. Za selfije je zadužen odličan 32 MP senzor smešten na sredini gornjeg dela ekrana. Kvalitetom selfija smo veoma zadovoljni i generalno ovo je odličan telefon za sve koji vole da se fotkaju, budući da u raznim situacijama pruža odlične rezultate.

U društvu je najbolje

Kao i drugi Huawei telefoni novije generacije, bazira na Harmony OS2 operativnom sistemu. Kao što vam je već dobro poznato, Huawei ne može da koristi GMS (Google Mobile Services) usled sankcija, pa nudi ekosistem koji je sam razvio i koji smo već upoznali testiranjem MatePad 11 tableta. Brojne alternative za Google aplikacije su dostupne, a Petal Search i AppGallery prodavnica aplikacija su mesta na kojima ih možete naći. Sam sistem deluje veoma utegnuto i grafički raskošno i ukoliko ste ikada koristili Huawei uređaj, imaćete osećaj da je sve na svom mestu. Vizuelno ćete doživeti veoma prepoznatljivo iskustvo, jer se koristi dobro poznati EMUI interfejs u novoj iteraciji 12. generacije.

Harmony OS2 operativni sistem uz EMUI 12 korisnički interfejs

Takođe, sopstveni ekosistem je omogućio kompaniji Huawei još bolji i veći stepen integracije među uređajima, pa sada svi nude jedinstvene mogućnosti i opcije kada su međusobno povezani i tu je velika snaga i prednost sistema, pod uslovom da koristite i Huawei laptop, pametni sat i drugo. Zapravo, pun smisao se i vidi tek kada se povežu Huawei telefon, pametni sat, tablet, slušalice i drugi uređaji.  Stepen integracije između različitih Huawei uređaja je izuzetno visok, i sjajna je stvar kada na laptopu dobijete mirror sliku ekrana sa telefona i mogućnost korišćenja svih aplikacija, ili kada tablet ili telefon možete da koristite kao prošireni ekran za vaš Windows desktop/monitor.

Pročitajte i:  Huawei koristi lukav trik kako bi hard diskovi trošili manje energije 

PCPress.rs Image

Za sam kraj, istakli bismo odlično iskustvo sa mapama. Huawei je implementirao Petal Maps, veoma korisne i upotebljive mape s odličnim vizuelnim pečatom. Navigacija radi veoma dobro, bez obzira idete li vozilom ili peške. Ukoliko koristite javni prevoz, uvek je na raspolaganju Moovit, a isto tako, za mape se uvek možete poslužiti TomTom ili Here servisima, koji takođe odlično rade. Sve u svemu, ukupan utisak koji telefon ostavlja u realnoj upotrebi je na veoma visokom nivou i novi naše tople preporuke, o čemu ste već mogli da čitate na stranicama našeg sajta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,