BIZIT 2022

Novi Fujitsu ESPRIMO PC modeli na AMD platformi

PCPress.rs ImageFujitsu danas predstavlja dva nova ESPRIMO modela desktop računara zasnovana na AMD PC platformi i namenjena najzahtevnijim zadacima u klasi ovih mašina. Spojem novih procesora sa šest jezgara, kompanije AMD, i  tehnologije kompanije Fujitsu, novi modeli mogu da obezbede poslovnim korisnicima maksimum performansi i pouzdanosti u radu sa najzahtevnijim aplikacijama.

 Korporativni korisnici koji žele PC računare sa visokim performansama po niskoj ceni sada imaju bogatiji izbor modelom PC računara ESPRIMO E5645 (small form-factor), i modelom ESPRIMO P5645 (microtower).

 Savremeni korisnici desktop-PC računara podrazumevaju mogućnost rada sa više aplikacija istovremeno, a da pri tom ne osete pad performansi. Na primer, ako se pokrene automatsko skeniranje sistema protiv virusa u vreme dok se narezuje neki DVD, novi ESPRIMO modeli angažuju snagu šestojezgarnih AMD Phenom procesora sa „Turbo Core“ tehnologijom, i tako ispunjavaju ovaj zahtev uz najbolji odnos cena/performanse. Ovi sistemi u takvim situacijama isporučuju eksponencijalno više snage, srazmerno intenzitetu zadatka, tako što pojedina jezgra mogu ekskluzivno da se dodele zadacima koji podrazumevaju veliki broj računskih operacija. Jedno jezgro, na prethodnom primeru, može da se „usredsredi“ na antivirus-skeniranje sistema, dok drugo može da podmiri narezivanje DVD-a. AMD-ova tehnologija „Turbo Core“ automatski dodeljuje i svih šest jezgara najzahtevnijim aplikacijama, a takođe povećava i frekvenciju rada (takt) ukoliko aplikacija „zahvati“ i tri jezgra procesora.

Pročitajte i:  AMD krajem avgusta predstavlja Ryzen 7000 desktop CPU-ove

 Fujitsu nudi nove ESPRIMO sisteme sa procesorom po izboru – počev od jednojezgarnih AMD Sempron i „dual-core“ AMD Athlon II X2 procesora za manje zahtevne kancelarijske primene, preko četvorojezgarnih AMD Phenom II X4 procesora za zahtevnije primene, do šestojezgarnih AMD Phenom II X2 procesora za najzahtevnije zadatke.

 Za korisnike koji rade sa više ekrana istovremeno, oba nova ESPRIMO modela imaju i dva „PCI express“ ležišta, preko kojih sistem može da se pojača sa dve brze grafičke kartice tako da odjednom mogu da se povežu četiri monitora. Već postojeći, snažan AMD grafički čip integrisan na ploči, Radeon HD4200 sa podrškom za Direct X10.1, omogućava korisnicima da povežu dva ekrana na dva digitalna priključka sa superiornim kvalitetom prikaza u poređenju sa analognim VGA priključkom. Korisnici takođe dobijaju i najbrži način povezivanja perifernih uređaja sa PC-jem pošto su oba modela spremna za brze ulazno/izlazne kartice, kao što su USB 3.0 kartice.

 Fujitsuova „Green PC“ tehnologija je rigoroznija i od aktuelnih zakonskih propisa EU u domenu zaštite životne sredine. Ploča oba nova modela ne sadrži teške metale. Ista tehnologija koja omogućava brzinu ESPRIMO E5645 i ESPRIMO P5645 takođe je zaslužna i za njihovu visoku energetsku efikasnost, uz napajanja sa stepenom korisnog dejstva od 87%.

Pročitajte i:  Radeon RX 6000 GPU-ovi mogu dobiti ogroman podsticaj sa novim softverom - ali postoji kvaka

 Novi modeli pogodni su i sa aspekta ergonomskog radnog okruženja – izuzetno su tihi, kućište je projektovano za lak pristup komponentama, pa su i eventualne nadgradnje brze i jednostavne.

 Novi ESPRIMO E/P modeli su već dostupni na tržištu. 

Fotografije ESPRIMO E5645 i ESPRIMO P5645 modela dostupne su na adresama:

 ESPRIMO E5645: http://mediaserver.ts.fujitsu.com/ms/go.cfm?folderid=7619&jumpfactor=6

 ESPRIMOP5645: http://mediaserver.ts.fujitsu.com/ms/go.cfm?folderid=5331&jumpfactor=6

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,