Novi iPhone 15 podržava revolucionarni Qi2 standard bežičnog punjenja

Kompanije, Belkin, Mophie, Anker i Aircharge su već najavile predstojeće dodatke.

PCPress.rs Image

Novi bežični punjači za iPhone 15 stižu tokom praznika

Kada je Wireless Power Consortium (WPC) ove godine predstavio svoj Qi2 standard punjenja, navedeno je da je standard razvijen korišćenjem Apple-ove MagSafe tehnologije. Shodno tome, logično je da će iPhone 15 biti među prvim pametnim telefonima koji će koristiti novi bežični način punjenja. Neuobičajeno je videti da Apple brzo usvaja nove tehnologije, uprkos tome što je u prošlosti podržavao Qi bežično punjenje.

Drugim rečima, novi bežični punjači za iPhone 15 stižu uskoro. To će se verovatno dogoditi tokom prazničnog perioda. WPC navodi da su kompanije poput Belkina, Mophiea, Ankera i Airchargea najavile Qi2 proizvode koji bi trebalo da budu kompatabilni sa najnovijim Apple-ovim uređajima. Ukupno, preko 100 uređaja trenutno prolazi kroz testiranja sa ciljem brzog puštanja u prodaju. To uključuje i nedavno najavljenu MagGo liniju punjača kompanije Anker.

Šta je značajno u vezi Qi2?

WPC reklamira brže punjenje, veću efikasnost i veću praktičnost. Menja originalni Qi standard punjenja, koji je sada star preko 13 godina. Sada je vreme za osveženje. Qi2 platforma nudi podršku za punjenje od 15 vati poseduje detekciju stranih objekata, uz unapređene sigurnosne funkcije radi sprečavanja oštećenja uređaja ili skraćivanja veka baterije.

Pročitajte i:  Apple: iPhone 15 ima dvostruko duži životni vek baterije

Možda je najveći adut Qi2 standarda, upravo interoperabilnost. Ovo je novi standard koji bi trebalo da se usvoji u celokupnoj industriji. Teorijski, mogao bi da se koristiti jedan Qi2 punjač sa širokim spektrom uređaja, bez obzira gde ljudi žive. Protokol čak omogućuje punjenje neobično oblikovanih dodataka koji obično imaju problema sa ravnim punjačem.

Svi Qi2 uređaji će imati jasno istaknut logo radi brendiranja, tako da korisnici budu sigurni da ne koristite falsifikovani punjač.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,