BIZIT plus

Novi Kindle tableti sa 24/7 podrškom

Amazon je predstavio novu generaciju Kindle tableta, za koje kažu da su osetno brži i lakši od prethodne generacije, ali se još po nečemu izdvajaju iz aktuelne ponude.

JeffBezosFinalPredstavljeni su 7-inčni i 8,9-inčni model pod oznakom Kindle Fire HDX, a karakteristika koja ih izdvaja od ostalih tableta na tržištu je 24-časovna podrška, odnosno opcija Mayday. Ona podrazumeva da korisnici tokom celog dana, sedam dana u nedelji, mogu pokrenuti video čet sa nekim od predstavnika kompanije. Besplatna je, a na razgovor korisnici ne bi trebalo da čekaju duže od 15 sekundi.

Novi tableti u sebi imaju Qualcommov četvorojezgarni procesor, Snapdragon 800 na 2,2GHz. Sedmoinčni Kindle Fire HDx ima ekran rezolucije 323 ppi, a veći model rezoluciju od 339 ppi. Trajanje baterije koje iz Amazona najavljuju je 11 sati mešovitog korišćenja i 17 sati čitanja. Rade na najnovijoj verziji Fire OS-a, 3.0.

HDX-familySedmoinčni Kindle HDX sa 8GB memorije biće dostupan po ceni od 229 dolara, a isporuke kreću od 18. oktobra. Veći model, sa ekranom od 8,9-inča, koštaće 379 dolara, a isporučivaće se od 7. novembra. 4G verzije ovih tableta koštaće 329, odnosno 479 dolara.

Pročitajte i:  Audible i Amazon MGM - TV serije zasnovane na podkastu

“Prošlo je dve godine od kada smo predstavili prvi Kindle Fire, tim nastavlja sa inovacijama neverovatnom brzinom. Procesor na 2,2GHz, 339ppi ekran, 34 posto lakši, Fire OS 3.9 i nove ekskluzivne opcije kakav je Mayday”, rekao je Džef Bezos, izvršni direktor Amazona, “naporno smo radili da toliko hardvera, inovacija upakujemo u ove cene”.

Više o predstavljenim uređajima možete pronaći ovde.

Facebook komentari: