Top50 Glas publike

Novi Kindle tableti sa 24/7 podrškom

Amazon je predstavio novu generaciju Kindle tableta, za koje kažu da su osetno brži i lakši od prethodne generacije, ali se još po nečemu izdvajaju iz aktuelne ponude.

JeffBezosFinalPredstavljeni su 7-inčni i 8,9-inčni model pod oznakom Kindle Fire HDX, a karakteristika koja ih izdvaja od ostalih tableta na tržištu je 24-časovna podrška, odnosno opcija Mayday. Ona podrazumeva da korisnici tokom celog dana, sedam dana u nedelji, mogu pokrenuti video čet sa nekim od predstavnika kompanije. Besplatna je, a na razgovor korisnici ne bi trebalo da čekaju duže od 15 sekundi.

Novi tableti u sebi imaju Qualcommov četvorojezgarni procesor, Snapdragon 800 na 2,2GHz. Sedmoinčni Kindle Fire HDx ima ekran rezolucije 323 ppi, a veći model rezoluciju od 339 ppi. Trajanje baterije koje iz Amazona najavljuju je 11 sati mešovitog korišćenja i 17 sati čitanja. Rade na najnovijoj verziji Fire OS-a, 3.0.

HDX-familySedmoinčni Kindle HDX sa 8GB memorije biće dostupan po ceni od 229 dolara, a isporuke kreću od 18. oktobra. Veći model, sa ekranom od 8,9-inča, koštaće 379 dolara, a isporučivaće se od 7. novembra. 4G verzije ovih tableta koštaće 329, odnosno 479 dolara.

Pročitajte i:  Jeff Bezos će donirati većinu svog novca u dobrotvorne svrhe

“Prošlo je dve godine od kada smo predstavili prvi Kindle Fire, tim nastavlja sa inovacijama neverovatnom brzinom. Procesor na 2,2GHz, 339ppi ekran, 34 posto lakši, Fire OS 3.9 i nove ekskluzivne opcije kakav je Mayday”, rekao je Džef Bezos, izvršni direktor Amazona, “naporno smo radili da toliko hardvera, inovacija upakujemo u ove cene”.

Više o predstavljenim uređajima možete pronaći ovde.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,