Novi Microsoftov redizajn Paint-a za Windows 11 uključuje dark mode

Microsoft redizajnira svoju aplikaciju Paint u operativnom sistemu Windows 11.

PCPress.rs Image

Microsoft otkriva novi dizajn aplikacije Paint

Aplikacija će biti ažurirana novim komandnim barom koji pozajmljuje većinu istih opcija i alata kao i ono što postoji u ribbon interfejsu za Paint u operativnom sistemu Windows 10. To je prvo veliko ažuriranje za Paint posle mnogo godina, pa čak uključuje i dark mode. Microsoftov šef Windows -a i uređaja, Panos Panay, otkrio je novi dizajn Painta na Twitteru. Tizer video sadrži kratak pregled poboljšanja u alatu za izbor fontova, četkica i dark mode-a za Paint. Alati sada izgledaju mnogo upotrebljiviji, sa brzim izborom koji prikazuje sve različite četke i njihove efekte. Microsoftov alat za font za Paint sada takođe pluta, sa opcijama za veličinu, poravnanje i još mnogo toga.

Čini se da nema opcija za slojeve, ali ovo je prvo veće ažuriranje Painta otkako je dobio ribbon interfejs. Microsoft je u jednom trenutku planirao da ukloni Paint iz operativnog sistema Windows 10, pre nego što je preokrenuo kurs i zadržao ga kao deo operativnog sistema Windows. Umesto toga, Microsoft je počeo da uklanja 3D Paint iz instalacija Windows 10, programa koji je dizajniran da modernizuje, pa čak i zameni tradicionalnu aplikaciju Paint.

Pročitajte i:  Nova Xbox igra Fable dolazi 2025.

Nije jasno kada će Windows Insajderi moći da testiraju ovaj novi dizajn Paint-a, ali Microsoft kaže da će biti dostupan za testiranje „uskoro“.

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,