BIZIT 2022

Prelaskom na Windows 11 promeniće se vaše omiljene aplikacije za Windows 10

Mnoge naše stare omiljene aplikacije mogle bi biti neprepoznatljive u novoj nadogradnji za Windows 11.

PCPress.rs Image

Klasične aplikacije poput maila, kalendara i Snipping alata, izgledaće drugačije

Windows 11 beta verzija i dalje je stalni izvor informacija za korisnike koji jedva čekaju da se dočepaju najnovijeg operativnog sistema Microsoft uoči izlaska ove jeseni.Po svemu što trenutno znamo, Microsoft je redizajnirao neke od klasičnih ugrađenih aplikacija dostupnih u OS-u.  Ovo uključuje aplikacije Calculator, Mail i Calendar. Svi ovi podrazumevani programi će dobiti facelifting koji će odgovarati novom vizuelnom stilu u Windowsu 11. Veliki fokus novog OS-a čini aplikacije lakšim za upotrebu, sa mirnim, skromnim izgledom. Poznati programi dobijaju mekši izgled koji je definitivno lep za oko.

Najveća promena, međutim, dolazi u aplikaciji za snimanje ekrana – Snipping Tool. Razmišlja se o potpunom redizajnu kako bi se popravili neki, do sada uočeni, problemi koje su korisnici imali pri kreiranju i čuvanju snimaka ekrana. Nova aplikacija će kombinovati staru alatku za isecanje sa najboljim karakteristikama iz slične aplikacije Snip & Sketch. Biće opcija da napravite snimak ekrana celog ekrana, izaberete samo segment ili koristite tajmer za odlaganje da biste uhvatili efekat pomeranja. Nakon snimanja slike, moći ćete da je obrežete, uredite i dodate napomene. Windows je već promenio mnoge različite aspekte novog sistema. Novi Start meni će se vratiti na tipičniju strukturu menija.

Pročitajte i:  Windows 11: Mnogo bolji taskbar

Snap Layouts je nova funkcija koja omogućava da se programi lepo nameste oko ekrana, sa podrškom za više desktop računara. U međuvremenu će Microsoft Teams biti sastavni deo iskustva, pronalazeći dom na taskbaru za lak pristup. Ali možda će najbolje ažuriranje za korisnike operativnog sistema Windows biti to što će se ažuriranja sistema odvijati u pozadini – uklanjajući potrebu za čestim ponovnim pokretanjem računara.

Windows 11 stiže na Dan oslobođenja Beograda

Prema izveštajima, Windows 11 će svoje potpuno izdanje dobiti 20. oktobra. Iako je potvrđeno da će ažuriranje biti besplatno za sve trenutne korisnike operativnog sistema Windows, samo će oni koji koriste novije sisteme moći da iskoriste prednosti. Trebaće vam najmanje 1 GHz ili brzi 64-bitni procesor, 8 GB RAM-a, 64 GB ili veća memorija, 720p HD ekran i DirectX 12 kompatibilna grafička kartica sa upravljačkim programom WDDM 2.0.

Izvor: Express

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,