Data centri 2024

Novi napadi: Hakeri kradu Steam naloge

Hakeri napadaju sve i svašta, što znači da niko nije bezbedan. Jedna grupa se nedavno okomila na Steam naloge, a podatke korisnika kradu uz pomoć Browser-in-the-Browser phishing strategije.

PCPress.rs Image

Ova tehnika je sve popularnija među cyber kriminalcima, a funkcioniše tako što se kreiraju lažni prozori za pretraživanje koji se pojavljuju u okviru regularnih pretraživača, kao sign-in pop-up stranice koje od korisnika traže da unesu korisnička imena i lozinke. O novoj phishing metodi se priča još od marta, te se upozorava da napadači uz pomoć nje prave lažne formulare za logovanje na Steam, Microsoft, Google, ali i druge servise.

Kada je Steam platforma u pitanju, napadači ciljaju profesionalne gejmere, a cilj im je da nakon napada prodaju pristup njihovim nalozima. Steam stranice popularnih igrača koštaju između 100 i 300 hiljada dolara, dakle ozbiljan novac je u igri.

PCPress.rs Image

Sve ovo ne znači da obični korisnici ne bi trebalo da se čuvaju Browser-in-the-Browser phishing napada. Opreznost je poželjna, a eksperti preporučuje da se poruke koje stižu od Steam, Discord i drugih gejming platformi uzimaju s rezervom, te da se ne klikće na linkove koji stižu od nepoznatih pošiljalaca.

Pročitajte i:  Helldivers 2 - Steam igrači i PSN nalog 

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,