Novi iOS 16 je konačno dostupan

Softver donosi podršku za pristupne ključeve, redizajniran zaključani ekrana i još dosta toga.

PCPress.rs Image

Softver je dostupan na iPhone-u 8 i novijim modelima

Apple je javnosti predstavio svoj novi iOS 16. Fokus novog softvera je na personalizaciji. Apple je redizajnirao ekran za zaključavanje iPhone-a kako bi korisnicima pružio veću kontrolu nad interfejsom. Sada postoji mogućnost podešavanja fonta i boje na satu i datumu na ekranu kako bi se što više slagali sa pozadinom.

Pored toga, možete da dodate vidžete na početni ekran i promenite informacije koje se prikazuju na vrhu ekrana. Takođe, nova mogućnost je kreiranje više zaključanih ekrana i povezivanje sa određenim režimima fokusa.

Druge nove značajne funkcije uključuju mogućnost uređivanja poruka nakon slanja preko iMessage-a. Takođe, možete da označite tekstove kao nepročitane i kasnije ih pročitate.

Na iPhone-u XS i novijim verzijama možete da koristite aplikaciju fotografije da biste kopirali objekat sa slike i nalepili ga negde drugde bez pozadine.

Apple je takođe dodao podršku za pristupne ključeve kako bi dodao dodatni nivo sigurnosti mrežnim akreditivima. Pristupni ključevi će funkcionisati sa proizvodima koji nisu Apple i biće dostupni preko iCloud Keychain-a.

Jedna stvar koju treba napomenuti u vezi sa ažuriranjem je da će iPadOS 16 stići nešto kasnije kako bi Apple imao više vremena da dovrši softversku funkciju Stage Manager.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple Intelligence: Podržani uređaji i funkcije
SBB

Tagovi: ,