Novi Nikon DSLR i novi Coolpix

Kompanija Nikon predstavila je dva nova proizvoda iz DSLR i Coolpix serije – Nikon D7100 i Nikon Coolpix S3500.

coolpix-S3500 Fotoaparat koji se lako može staviti u džep, a opet je izuzetno moćan je COOLPIX S3500, kažu iz Nikona . Njegovo telo je tanko 20,5 mm, a u isto vreme poseduje 7x NIKKOR optički zum objektiv sa tehnologijom smanjenja vibracije što garantuje jasne i ujednačene slike i video zapise. Izbor od 18 režima scene automatski optimizuje podešavanja fotoaparata za popularna scenarija snimanja slika, a sistem pametni portret pruža niz tehnologija automatske detekcije koje osiguravaju slike ljudi bez mane.

Aparat ima 20-megapikselni CCD senzor, a snimljeni sadržaj je moguće reprodukovati na 2,7- inčnom LCD ekranu.  COOLPIX S3500 se isporučuje u osam boja: ružičastoj, srebrnoj, crnoj, crvenoj, narandžastoj, roze i roze sa crtežom.

d7100Nikon D7100 ima CMOS senzor od 24,1 megapiksela DX formata koji garantuje dobijanje oštrih fotografija. Time što ne koristi optički niskopropusni filter (OLPF), senzor u najvećoj mogućoj meri koristi svoje megapiksele i ostvaruje visok kvalitet slike, a EXPEED 3 procesor slike značajno ubrzava rad, donosi izražajnu reprodukciju boje i poboljšano smanjenje šuma.
Visoka ISO osetljivost 100–6400, proširiva do 25.600, omogućava dobijanje dobrih rezultata čak i u slabo osvetljenim ili tamnim okruženjima.

Kompletnu specifikaciju Nikona D7100 pogledajte ispod:

24,1-megapikselski CMOS senzor DX formata: bez OLPF-a: za ekstremnu oštrinu slike čak i na najfinijim detaljima.
EXPEED 3 procesor slike: za brzi rad, izražajnu reprodukciju boje i poboljšano smanjenje šuma.
ISO osetljivost 100–6400, proširivo do 25.600: za izuzetne performanse u uslovima slabog svetla.
AF sistem profesionalnog nivoa: koristi 51 tačku fokusa, od kojih je 15 unakrsnih, za brz i precizan autofokus.
Kontinualno fotografisanje brzinom 6 fps: kako biste bili sigurni da ćete uvek snimiti brzu akciju.
Funkcija 1,3x isecanja, koja povećava mogućnosti DX formata: sa ekstra telefoto efektom, većom brzinom (do 7 fps) i ekstra širokim AF pokrivanjem.
2016-pikselski RGB senzor za merenje sa prepoznavanjem scene: veoma precizno merenje za dobijanje tačnih ekspozicija; optimizovana automatska ekspozicija (AE), autofokus (AF) i automatski balans bele (AWB) za superiornu preciznost.
Full HD film: 1080p do 60i/50i i 30p/25p/24p, za glatko snimanje filma. 
Tražilo visokih performansi: sa približnim pokrivanjem slike od 100% i uvećanjem od 0,94x.
LCD monitor visokog intenziteta: veličine 8 cm/3,2 in., sa 1.229.000 tačaka i širokim uglom gledanja.
Prikladna prenosivost: moćne funkcije u kompaktnom telu teškom samo 675 g.
Izdržljivo telo sa poklopcima od legure magnezijuma: zaptiveno radi zaštite od prašine, vremenskih prilika i padova. 
Dvojni slot za SD memorijsku karticu: omogućava „prelivanje“ i rezervno snimanje ili se može podesiti za pojedinačno snimanje RAW i J-PEG datoteka.
Pristupačne funkcije upotrebljivosti: poboljšano „i“ dugme i balans bele u tački za brzo i precizno podešavanje balansa bele u živom prikazu slike.
Active D-Lighting (ADL): zadržava detalje u svetlijim delovima i senkama za dobijanje dobro uravnoteženih slika.
High Dynamic Range (HDR): kombinuje dva snimka u okviru jednog okidanja za kreiranje detaljnih slika scena visokog kontrasta.
Režimi efekata: omogućavaju da se izabrani efekti primene na statične slike i filmove u živom prikazu slike.
Bežično povezivanje*: kompatibilan sa adapterom za mobilne uređaje WU-1a 
NIKKOR objektivi: sa proslavljenim NIKKOR objektivima možete da iskoristite sve prednosti 24,1 megapiksela i režima 1,3x isecanja fotoaparata da biste dobili izuzetne slike i uživali u prenosivosti DX objektiva.
Daljinski rad: lako kontrolišite ključne funkcije fotoaparata na daljinu opcionim WR-R10 i novim WR-1 bežičnim primopredajnicima i WR-T10 bežičnim predajnikom.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,