ERP 2024

Pregled Android aplikacija – AnTuTu Benchmark

Osim ako niste živeli u sojenici, daleko van modernih dešavanja, sigurno ste čuli za program 3DMark. Poslednjih desetak godina on je reper za klasifikovanje grafičkih kartica i merenje njihovih performansi serijom naročito osmišljenih testova. Dovoljno je samo nekoliko minuta čekanja pa da dobijeni skor počnete da delite s drugarima i poznanicima i na taj način saznate gde se kotirate u svetu PC grafike.

AnTuTu Benchmark 3.0.3AnTuTu Benchmark (goo.gl/TmTWc) polako, ali sigurno, postaje reper za testiranje Android platforme. Kompanija AnTuTu nezadrživo se probija svojim unikatnim alatima na tržištu, ali baš AnTuTu Benchmark preti da doživi sudbinu pomenutog 3Dmark‑a – da postane neprikosnoveni reper. Za razliku od proizvoda kompanije Futuremark (nekad Mad Onion), ovaj program je osmišljen kao sveobuhvatni tester ugrađenih komponenti. Proverava brzinu procesora i memorije, grafičkog podsistema (posebno se mere 2D, a posebno 3D mogućnosti), hitrost rada s memorijskom karticom… Najlepše od svega je što na kraju imate mogućnost da upišete komentar i, zajedno sa specifikacijama vašeg telefona, pošaljete ga u online bazu podataka. Iz baze možete izabrati bilo koji model telefona i uporediti ga sa vašim. Rezultati se daju u svojevrsnom head to head prikazu gde se, pored ukupnog skora, može upoređivati dostignuće na svakom testu ponaosob.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

Program ima i sekciju Info koja korisniku daje informacije o hardversko‑softverskom sklopu koji drži u rukama. Može se videti koliko megapiksela ima ugrađena kamera, koja je rezolucija ekrana, na kojoj frekvenciji radi procesor, na koje ime se odaziva grafički podsistem itd. Ipak, obratite pažnju na jednu stvar – nabrojane stavke unapred su pripremljene i na ekranu se ispisuju na osnovu pročitanog naziva modela. Zbog toga, bolje zavirite u podsekciju System Info koja nešto šturije opisuje, ali to bar radi „s terena“.AnTuTu Benchmark 3.0.3 2

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 25)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,