PC Press Studio

Novi PRIMERGY TX100 S1 je idealan osnovni server za mala preduzeća

image001Fujitsu je predstavio novi „PRIMERGY TX100 S1“ server, naslednika modela „Econel 100 S2“. TX100 S1 je najpristupačniji PRIMERGY server ikada, idealan za mala i srednja preduzeća kojima je potreban osnovni model servera da povećaju operativnu poslovnu efikasnost, performanse i bezbednost. Ove organizacije konačno mogu da priušte nadgradnju scenarija korišćenja PC računara u kombinaciji sa eksternim tvrdim diskom za skladištenje podataka – pravim serverom profesionalne klase.
Za mala i srednja preduzeća koja u velikom broju slučaja rizikuju gubitak svojih podataka i poslovne efikasnosti time što im PC računar obavlja funkciju servera, PRIMERGY TX100 S1 je pouzdano efikasno rešenje sa aspekta troškova. Za cenu jednog PC računara, ovaj model nudi pouzdanu infrastrukturu sa do 4 TB integrisanog prostora za skladištenje, u spoju sa performansama i bezbednošću podataka zahvaljujući „RAID 0/1“ mogućnosti. Opciono, sistem za skladištenje i arhiviranje podataka na trakama omogućava kupcima da dodatno povećaju bezbednost svojih podataka i usaglase se sa propisima i regulativom. Sa PRIMERGY TX100 S1 modelom kompanije mogu da povećaju operativnu efikasnost i performanse centralizovanjem skladištenja podataka, koordinisanjem zadataka štampe, podrškom aplikacijama za izdavanje računa ili narudžbine, kao i podrškom aplikacijama elektronske pošte i Internet servera.
U skladu sa smernicama korporativne odgovornosti kompanije Fujitsu, PRIMERGY TX100 S1 podržava EPA smernice i usaglašen je sa standardima ENERGY STAR 5.0, što je potvrda potencijala za smanjenje operativnih troškova i potrošnje energije. Zahvaljujući dobro projektovanom protoku vazduha kroz sistem, server je takođe i veoma a tih u radu, zbog čega je izuzetno pogodan za male poslovne prostore, gde zaposleni mogu da rade i u neposrednoj blizini servera.
Jens-Peter Seick, senior potpredsednik Odeljenja za „x86“ serverske proizvode u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, komentariše: „Mnoge male firme danas koriste PC računar kao server zbog cene, misleći da ne mogu da priušte sistem serverske infrastrukture. Ali, PC sistemi nisu predviđeni za neprekidnu upotrebu i kompanije koje ih koriste kao servere rizikuju da izgube vredne podatke i ujedno i operativnu efikasnost. Sa novim PRIMERGY TX100 S1, korisnici sada mogu da dobiju pouzdanu i pristupačnu infrastrukturu koja im omogućava da budu efikasniji.”, zaključuje Seick.
Novi server će u Srbiji biti dostupan od 1. avgusta 2009. po preporučenoj ceni od 349 evra (+ PDV).

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

Izvor: TVCOM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,